neděle 10. února 2019

Je neděle, je čas na hezkou pohádku

Milé děti, sesedněte se v obýváku na podlaze kolem ohníčku ze smrkových šišek a požádejte maminku, ať Vám přečte tuto krásnou severokosmonoskou pohádku :

Bylo, nebylo, dvacet korun za kilo. V jednom lese na paloučku ve vesničce Kosmonohy žila maminka chytrá sporákyně se svými kůzlátky. Jednou řekl tatínek jelen : "Kůzlátka, děťátka, jdu do hospody na svých poctivých patnáct. Nikomu neotevírejte!" Maminka chytrá sporákyně ještě přemýšlela o tom, proč ten její ožrala oslovil místo ní kůzlátka, když vtom na dveře bum bum bum a k tomu zvukový doprovod ze spousty dělobuchů. A ozval se řev z megafonu : "Otevřete, Veřejná bezpečnost! Pardon, policie České republiky! Jdeme si pro jelena. Je to nebezpečný zoofilní homosexuální deviant. Bez povolení znásilnil polského zubra ve státní rezervaci Milovice. Jak řekl náš pan ministr vnitra : Co si o nás Evropská unie pomyslí?"

A pobouřená maminka i s kůzlátky otevřela a řekla, kam šel tatínek jelen, aby ušetřila práci s pátráním zásahové jednotce. A všichni se pak - i členové zásahovky - večer dívali na Večerníček.