čtvrtek 30. května 2019

Navrhuji zavést titul Prvoligový fotbalista ČR

Tento titul by získávali jen někteří hráči 1. a 2. ligy, které by vybrala komise složená z Pavla Nedvěda, Karla Poborského, Patrika Bergra, Tomáše Rosického, Jana Kollera a Petra Čecha. Ostatní hráči by patřili jenom mezi hráče, hrající 1. a 2. ligu. Tedy hráče hrající neosobitý, netechnický fotbal, fotbal vzdálený evropskému fotbalu jako Země od Marsu.

Zvláštní komise fotbalového svazu by měla zjistit, kam se dívají tito hráči a jejich trenéři při sledování TV přenosů a proč se nedívají na obrazovku. Žijeme ve svobodné zemi, takže se každý může dívat, kam chce. Přesto by to, kam se dívá určitá množina našich hráčů a trenérů při přenosech fotbalových utkání ze západní Evropy, mohlo zajímat naši fotbalovou veřejnost.

Nedávno jsem potkal starou paní Blažkovou a požádal ji o radu, jak zlepšit náš fotbal. Paní Blažková, neevidovaný fotbalový analytik, mi na to řekla : "Naučit hráče kopat do balonu!" Inu, paní Blažková je jednoduchý člověk, který, když něco neumí, tak se to naučí v potřebné kvalitě.

Paní Blažková nebere v potaz horizontální a vertikální strukturu českého fotbalu, složitost a propletenost vztahů majitelů klubů, fotbalové asociace, trenérů, hráčů a jejich modelek, sponzorů, rozhodčích, novinářů, TV reportérů, alkoholické potřeby plejerů, jejich bytové potřeby, jejich trápení při výběru vhodné, dostatečně reprezentativní značky automobilu. Také fotbaloví agenti vyhrožují, že pokud nebudou patřičně placeni, půjdou prý raději na úřad práce. A paní Blažková si, svatá prostoto, myslí, že by se hráči měli učit kopat do balonu.