středa 17. října 2012

17. říjen 2012, 11.15 hod., Kosmonosy

Zemitá, hnojitá, mimořádně silná vůně močůvky přinesla dnes do velké části Kosmonos radostný příslib příští velké úrody. Protože p. Cvrček již bohužel nebude přinášet plné ošatky radostných informací, ujme se tohoto zpravodajství, bez kterého se řada občanů nemůže každoměsíčně obejít, redakce Rautu.

A to již dnes :

1. Dnes svítí v Kosmonosích sluníčko jako najaté, v tom má jistě prsty obecní úřad (ti rošťáci!), fotografii starosty zatím k tomu nemáme. Do svého zimoviště na Babu přiletěly první severské ježibaby.

2. Bradlecfest se stane pro občany severních Kosmonos každoroční bezplatnou příležitostí doplnit si nedostatečné hudební vzdělání.

3. O další kultivaci nejen občanů severních Kosmonos se postará nový šéf kosmonoského fotbalu p. Bernard. Hodlá totiž také  pořádat kulturní akce na stadionu! Raut Kosmonosy předpokládá, že naše zastupitelstvo pochopí, že příspěvek 250 000 Kč na klub, který zřejmě hodlá hrát do 10 let evropské poháry, je málo. Občané jsou také téhož názoru a domnívají se, že fotbal má před chodníky, kanalizací a školou přednost.