pátek 19. října 2012

Z Rudého kosmonoského zpravodaje, říjen 2084

Naše padesátitisícové město přivítalo návrat kosmonoské, česko-čínské kosmické výpravy k planetě Xverne 47 C. Z kosmodromu nalézajícího se na místě bývalého města Ml. Boleslav odstartovala posádka před třemi léty. Výpravu na radnici přijali soudruzi z vedení městského revolučního výboru a z městského výboru Česko-čínské komunistické strany Čech a Moravy. Z ledu byl vysekán a z hibernace na vlastní přání probuzen prastarý, nezapomenutelný předseda redakční rady kdysi ještě Kosmonoského zpravodaje, aby mohl napříč věky pronést revoluční zdravici soudruhům kosmonautům.

Nejvyšší představitelé našeho revolučně pokrokového města, soudruzi Teng Siao Tung, Vaněk III., Dlouhý IV. a Ku-lišák V., zdůraznili význam tohoto letu pro zviditelnění Kosmonos v naší sluneční soustavě. Občané také s pochopením přijali informaci, že kvůli nepředpokládanému zvýšení nákladů expedice se opět (už po dvacáté) odkládá dokončení chodníku na Debřské a dokončení opravy fasády školy. Obrazy z uvítání kosmonautů a v neposlední řadě také snímky našich čelných představitelů byly průběžně telepaticky odesílány do hlav těch kosmonoských občanů, kteří se kvůli plnění závažných úkolů 7. čínsko-české pětiletky nemohli zúčastnit oslavy.

Jak řekl soudruh Dlouhý IV. : "Díky myšlenkám a statečnému boji předsedy Maa se i Kosmonosy mohly podívat za hranice naší sluneční soustavy." Pochopitelně to nemohlo skončit jinak, než že pracující Kosmonos se rozhodli na počest úspěšné expedice zvýšit svoje pracovní úsilí a splnit úkoly 7. pětiletky o dva roky dříve.

O tom, co viděli naši kosmonauti na planetě Xverne 47 C, budou čtenáři našeho Rudého kosmonoského zpravodaje informováni v příštím čísle. Také čtenáři Rautu o nic nepřijdou. Na planetě např. žijí modří, mluvící ptáci.