úterý 26. února 2013

Bufet Gratis i v Kosmonosech

Nachází se pár metrů od brány do školního nádvoří. Vynalézavě byl použit černý kontejner na odpadky. Je v blízkosti vchodu do bývalé "zubárny". Bylo tam dnes veselo. Jeden bezdomovec seděl z nouze u kontejneru na zemi a uvnitř plně obsazeného kontejneru to dunělo smíchem.

Takže - milý de Bile Bořivoji, zvu Tě. Ve 22.00 hod. u kontejneru. I do igelitky bude!

Pověz, Ku-lišáku, proč náměstí u lékárny nazýváš Náměstím Lásky. Děkuji předem za obsáhlou odpověď. Nerozpakuj se a zabluď i do historie. A bude pro mne svátkem, přijde-li s troškou do mlýna i dr. Petříček. Naše pracující zajímá, jak to bylo s tzv. Kosmonoským lidovým povstáním, které připravoval za feudálů Jan Hořký-Kozina a kterému se nedostalo široké publicity jenom proto, že Jan Hořký-Kozina toto povstání nemohl vyhlásit, protože se mu telila kráva.

A ještě ke kontejneru : Nachází se na ulici u zdravotnického zařízení, být strážníky, tak se tam občas podívám, zda se tam náhodou neobjevuje zdravotnický a tedy nebezpečný odpad. Je to setsakra nebezpečné. Pro likvidaci tohoto nebezpečného odpadu existují přísné předpisy a předpisy jsou na to, aby bylo co porušovat.