pátek 15. února 2013

Pozor na Kalouska!

Raut nevaruje, ale naopak chce být poslem dobrých zpráv. Jistě se už těšíte, s kým na Vás Kalousek vyrukuje v příštích prezidentských volbách. Jistě jako zodpovědní voliči jeho favorita zvolíte také proto, aby Vám neemigrovala celá kulturní elita! Vlastní děti by se Vás zřekly!

Kalouskův volební štáb získal po těchto volbách mimořádné sebevědomí a po zkušenostech z posledních voleb bychom se neměli divit, kdyby byl nasazen jako kandidát lachtan z pražské zoo. Děti by se mohly chodit dívat zdarma do zoo na nearogantního, neupovídaného, důstojného prezidentského kandidáta, který by nic populisticky nesliboval, o ničem nelhal a byl by tak sympatický, že by bylo přímo cynické nedat mu hlas.

Raut zdarma dává volebnímu štábu heslo, které vzniklo úpravou hesla (od autorů z kulturní fronty) z posledních voleb  :
"Lachtan stejně jako kníže
má k lidu blíže!"

Inu,co Kalousek činí, vždy dobře činí!

Nepochybuji, že některá "nestranná" televize by přinesla zase rozhovor s chlapcem z 5. třídy - jako minule - a chlapec by řekl, že má lachtana rád a že by ho chtěl za prezidenta. A na otázku proč by chtěl takového prezidenta, by odvětil, že lachtan se tak hezky plácá ve vodě a obědvá ryby.

V podobně hlubokém a radostném duchu se nesly nedávno rozhovory se studenty, známými sportovci a tzv. kulturními celebritami v novinách a na internetu. Připomnělo mi to soudruhy a soudružky z období normalizace, kteří také slovy převzatými z televize a novin (tehdy Rudého práva) radostně vítali nové výzvy k ještě většímu pracovnímu úsilí a ještě většímu boji za mír.