pátek 22. února 2013

Otázky pro zastupitele

Co je důležitější s ohledem na budoucnost : zkrášlování obce, nebo vybavení školy potřebnou technikou pro moderní výuku? Zajímá Vás budoucnost nejen Vašich dětí? Víte, že existují postupy, se kterými je možno daleko lépe připravovat i dnešní žáky s horším prospěchem ? Pokud věříte, že s tím, jak se vyučuje, se nedá nic dělat, protože to znáte ze školy, zkuste se zamyslet nad tím, že jste se učili v systému, který Vám vyhovoval, ale nevyhovoval spoustě jiných žáků. Existují jiné systémy, které jsou úspěšnější.

Zkuste se hlouběji zamyslet nad tím, co je skutečně důležité a co je méně důležité. Hovořit jen o šťastném životě dětí je málo. Je třeba konat. A konat správně, poučeně, informovaně, což je vždy tvrdá "makačka", protože to pro většinu z Vás znamená osvojovat si do určité míry novou problematiku, ve které nejste doma, kterou jste nikdy nestudovali, ani neprošli alespoň nějakým, informativním školením.

Bude-li škola vybavena na úrovni snů, ještě to neznamená, že automaticky přijdou úspěchy. Záleží také na ochotě učitelů měnit své přístupy. Učitelé už zažili spoustu pokusů, takže jsou někteří skeptičtí, někteří přirozeně líní a některým je to lhostejné, stejně jako jsou jejich problémy lhostejné politikům.