středa 30. dubna 2014

Rychlost fotbalisty

Naměří-li fotbalistovi rychlost 33 km/hod., odpovídá to rychlosti 9,17 m/sec. Stovku by uběhl za 10,9 vteřin. Pochopitelně - pokud by udržel tempo na trati 100 m. Rychlost hráčů se měří nějakou speciální metodou, a to při hře a na malých úsecích. Rychlost 33 km/hod. je i v Evropě považována už za velmi hodnotnou, u nás ji dosáhl hráč Plzně, asi to byl Kovařík. Nepamatuji se, zda to bylo s míčem, nebo bez míče.

pondělí 28. dubna 2014

Dnes na Novinkách.cz v úseku Bydlení

Bude to možná zajímat pány Janečka a Kloučka. Číňané již pokusně tisknou na obřích 3D tiskárnách domy! Lépe řečeno jednotlivé stěny domů. K trojrozměrnému, prostorovému (3D) tisku používají zvláštní směs, prý velmi pevnou.

neděle 27. dubna 2014

Kosmonoské brouzdaliště (1)

Při nedělním kosmonoském jarním brouzdání jsem se se svým psem nevydal jenom na obhlídku Ku-lišákových haciend, latifundií, soukromé ponorkové základny u Jizery a velkoryse pojatého posedu (s barem a dvěma tanečnicemi u tyče) o ploše 283 metrů čtverečních na několika stromech na Babě. Také jsem se brouzdal s vysoko vykasanými myšlenkami městem plným upovídaných kosů a pospávajících koček. Přitom jsem si všiml, že v ulicích města chybí kosmonoské ženy. Uvědomil jsem si, že tyto bohyně (které nám závidí celý svět a 99% procent hermafroditních, částečně kamenitých bytostí na Marsu, vybavených patnáctimetrovými odoleskními chapadly) zase neustály pohled na své neschopné, ufňukané manžele a vyhnaly je od sporáků.

Na náměstí dr. Masarčíka jsem se zachvěl při představě, že rozpadající se stříška vysoko na štítu špejcharu by mohla spadnout nedopatřením na majitele špejcharu. Neutěšila mě ani představa, že by měl jistě hezký pohřeb s pohřebním kočárem a na kterémžto pohřbu by plakaly i veverky na hřbitovních lípách.

Dr. Petříček mi možná promine moje podezření. Podezírám ho totiž, že použil starý český trik na rostliny libující si ve fyziologickém šoku a které se díky tomu poflakují a nechce se jim růst. Keříčky hlohu u transformátoru na náměstí dr. Masarčíka začaly růst! Staří Čechové používali fintu na líné rostliny, které se domnívaly, že si budou krnět libovolně dlouhou dobu. Starý Čech vzal rýč a motyku a stoupl si ke krnící rostlině, vyrýpl v blízkosti této rostliny třeba pampelišku a mrštil s ní o zem. Pak řekl krnělce : "Vidíš, ničemnice, takhle dopadneš, nebudeš-li růst! Nezahrávej si se mnou!" A krnělka pak prý často trhala rekordy v ročních přírůstcích. 

U statku jsem si představoval na vykáceném prostranství jezdeckou sochu nynějšího majitele statku se šavlí a bambitkou, kterou prý plánuje sdružení AntiČernín jako protiváhu pomníku hraběte Černína z Chudenic. Hrabě Černín má stát před zámkem a ukazovat prý prstem na lékárnu. Význam tohoto poselství, které bude asi podáno v bronzu, mi bohužel zůstává skryt. Pokud jde o sochu u statku, nikomu nevnucuji nápad kolemjdoucího občana, který místo jezdecké sochy navrhuje sousoší s veterinářem, který telí krávu. Prý by to byl celosvětový unikát. Jak jsem koupil, tak prodávám. Nechápu jenom, proč by přitom veterinář měl obracet oči zbožně k nebesům jako na románských sochách a malbách.

Koňům na zahradě psychiatrické léčebny jsem zazpíval "Já mám koně na balkoně, to jsou koně mí!" a "Mámo, nebudem spát do rána, když mi koupíš lachtana". Koňům to bylo jedno, žrádlo je zajímalo víc než kultura zadarmo.

Potom jsme se vydali na Hradišťskou ulici, podívat se, jak daleko pokročily vysoce kvalifikované práce na ucpání dvaceticentimetrového otvoru v trávě v blízkosti hlavního vchodu do psychiatrické léčebny. V neděli jsme tam nikoho neviděli, ale ani pes, ani já nepochybujeme, že na řešení problému se intenzivně pracuje. Odhadli jsme, že do měsíce bude projektová dokumentace a po schválení projektu již nic nebude bránit rychlé rotě v realizaci a že přitom nebude chybět Kosmonoský zpravodaj. Otvor vede do kanalizační roury a jak známo, potkani rádi využívají každou příležitost ke vstupu do kanalizací. Nepochybujeme, že čtenáři Zpravodaje by si rádi přečetli o zážitcích kosmonoského spoluobčana, kterému by se vynořil v klozetové míse statný potkaní chasník a zakousl se občanovi do holého zadku. V podobných případech prý dochází k probourání se zavřenými dveřmi z WC do chodby.

A při této příležitosti bych rád uvedl historku, kterou vyprávěla kdysi učitelka po operaci nejen mojí ženě na pokoji pacientek v turnovské nemocnici. Nějaký muž se osprchoval a pak se holil mimo sprchu. Měl doma roztomilé koťátko. Při holení muž bůhvíproč poskakoval a koťátko uvidělo, že se mu něco blimbá mezi nohama. Tak vyskočilo a po tom "něčem" z vrozené hravosti seklo, muž se strašně lekl a o něco si přitom rozbil ošklivě hlavu. Všude bylo prý plno krve, musela přijet sanita a saniťáky strašně zajímalo, co se stalo a přitom ho nesli po schodech dolů. Když se dověděli, co se přihodilo, chechtali se tak, až jim pacient spadl z nosítek a zlomil si nohu.

Pochopitelně zlomyslným babám po operaci v turnovské nemocnici to připadalo také velmi legrační a smály se tak, že je chodily napomínat sestry. Pak však jedna začala křičet, ať toho už nechají, protože si musela při smíchu držet břicho, protože byla po operaci slepého střeva a měla strach, že se jí povolí šití na břiše.   

  

sobota 26. dubna 2014

Ron Paul : Do Ukrajiny nám nic není ...

Ron Paul je bývalý kongresman a dvakrát byl kandidátem na prezidenta USA za Republikány. Je považován za intelektuálního vůdce hnutí "Tea Party". Jeho syn je čelným kandidátem pro prezidentské volby r. 2016 - za Republikány.

Mimo jiné říká : "Podíleli jsme se na svržení Janukovyčovy vlády. Za posledních deset let jsme vydali pět miliard dolarů ve snaze určit politické vedení Ukrajiny."

Naše svobodná, demokratická média díky svým informačním modrým svazákům trpí něčím, co by se dalo nazvat Nemocí rudých svazáků z bývalého Rudého práva. Totiž metodou upravování skutečnosti, informováním jenom o vhodných událostech, vybíráním toho, co je vhodné, aby divák, či čtenář měl vědět, záměrně nedostatečným informováním. Ono když se to umí, není potřeba ani lhát tak, až by z toho studem vadly květiny v redakcích.

(Článek najdete na www.blisty.cz) 

pátek 25. dubna 2014

Konec krvavého Putina

Čas Putinova pobytu na svobodě se počítá na hodiny. Do Lotyšska dorazilo stopadesát po zuby ozbrojených amerických výsadkářů v čele s plukovníkem Rambem. Podle vojenských expertů Rautu  bude Rusko ještě dnes a rádo bezpodmínečně kapitulovat. Celá česká bojová grupa bude převezena letounem Casa i se za letu zpívající exministryní obrany do Tatarstánu, kde bude dohlížet na bezproblémovou, teroristů prostou sklizeň melounů. Očekává se, že vítězné přehlídce na Rudém náměstí bude na bílém koni velet Jeho výsost, kníže Karl Johannes Nepomuk ze Schwarzenbergů. Tím bude dán průchod vděčnosti Spojených států svému nejvěrnějšímu spojenci. Vlevo od knížete, poněkud za ním, pojede na poníkovi Miroslav Kalousek. Tento význačný euroatlantický politik si vybral poníka a tím potvrdil svou celosvětově známou pověst skromného, nikam se nederoucího politika, který, což se neví díky jeho uvedené skromnosti, zasvětil celý svůj život boji za lepší život lachtanů.         

čtvrtek 24. dubna 2014

Rusové měli Američanům ukázat ...

Tak začíná název článku z 22. dubna na webu www.bezpolitickekorektnosti.cz o konfliktu v Černém moři. Týká se to amerického torpédoborce USS Donald Cook a ruského letadla staršího typu Suchoje Su-24. Suchoj prý nebyl vyzbrojen k útoku, přesto prý nahnal strach. Torpédoborec byl z kategorie velmi moderních bojových lodí. Suchoj byl prý asi vybaven nejmodernějším zařízením pro elektronický boj.

Přestože uvedené informace o tomto konfliktu nejsou superdůvěryhodné,  jsou totiž založené také na dohadech, či snad i na záměrných klamech, stojí článek za přečtení rusofobům i rusofilům. 

Real - Bayern

Robben proti minulým zápasům zpřesnil práci s míčem. Také byl stále volný na křídle. Proti takovým hráčům se bojuje tak, že se musí těsně bránit a nedovolí se jim převzít míč. Bleskově a razantně se jim musí ukopnout míč před převzetím. Čistými, tvrdými zásahy míče v blízkosti takového hráče je možné takového hráče znejistit. Robben vede míč tak, že si jej pokopává ve velké rychlosti před sebou krátkými kopy, velkým množstvím krátkých kopů. K tomu je třeba klopit pod potřebným úhlem nárt, míč se nevede vnitřní stranou nohy. Citlivost potřebná k takovému vedení míče a k tomu rychle a přesně kmitající nohy se dají získat na trenažérech a pak se musí naběhat dostatečné množství kilometrů s míčem u nohy s různými a hlavně ostrými změnami směru pohybu. Míč přitom musí být stále blízko u nohy. Musí se dosáhnout bezchybného vedení míče, bez odskakování a nadskakování.  K driblování je potřeba patřičná kondice. Je psychicky i fyzicky velmi vyčerpávající přejít přes třeba tři protihráče.

Pokud se velmistrovi driblinku Pelému umožnilo rozběhnout se s míčem, pak už ho bylo téměř nemožné zastavit dovolenými způsoby. Pelé obvykle nezávodil se soupeři v přímočarém běhu, s míčem u nohy dokázal zmást několik obránců naráz. Jeho driblink byl úžasný, krásný a současně praktický. Proto nastřílel tolik gólů. Jeden z jeho úžasných gólů jsem ještě nenašel na You Tube. V nějakém zápase převzal míč před velikým vápnem a přibližoval se k soupeřům, kteří očekávali, že se zase pokusí proháčkovat do vhodné pozice pro vstřelení gólu. Pelé uviděl mezeru mezi obránci, okamžitě si poslal mezi nimi rychlý přímý míč, prolétl obranou a dal gól bez kličkování. Těch obránců tam bylo požehnaně - jako v dnešní době. Zdánlivě jednoduché, ale málokdo je schopen to udělat s takovým klidem a jistotou, jako kdyby tam obránci nebyli. K tomu je třeba všechny obránce zmást, musí se vědět, že to vyjde a musí se umět udělat s míčem přesně to, co jedině může vést k úspěchu.          

středa 23. dubna 2014

Děti Antonína Kaliny

Známý reportér Stanislav Motl vydal knihu Děti Antonína Kaliny. Antonín Kalina, vězeň koncentračního táboru  Buchenwald, zachránil 1000 dětí při každodenním nasazování života, přitom u nás se o tomto hrdinovi nic neví. A. Kalina je přitom oceňován v cizině, jenom naši žurnalisté si toho nevšimli.


úterý 22. dubna 2014

Mám velmi silný pocit

Mám velmi silný pocit, že město Kosmonosy po mé smrti neuctí mou památku. Proto jsem se rozhodl pořídit si na své náklady pamětní desku na můj dům. Na bronzové desce bude nápis :

Zde žil a tchořil Bizon baskervillský.

pondělí 21. dubna 2014

Příklad nenákladné a přitom úspěšné reprezentace Kosmonos

Proslýchá se, že včera se vrátil z velikonočního lovu úspěšný občan Kosmonos, který je znám i čtenářům kosmonoských blogů. Občan, jako již mnohokrát předtím, nebyl uloven divokými kanci, kancům se letos prý ani nepovedlo zachytit jeho pachovou stopu. Jméno občana, který neváhal pro dobrou pověst Kosmonos obětovat i část svého velikonočního volna, redakce kvůli možnému konfliktu s Úřadem pro ochranu osobních údajů nemůže sdělit. Napovíme jen, že občan disponuje na internetových diskuzích slovníkem dlaždiče, kterého v zoo nakopl hroch zadní nohou.

    

Pozor! George Soros!

Doporučuji přečíst si názory tohoto známého miliardáře. Na www.denikreferendum.cz najdete jeho myšlenky pod názvem Hrozba kapitalizmu v úseku Názory nebo také v úseku Víkend. Vpravo najdete kolonky Nejčtenější a Nejdiskutovanější. Tam si můžete kliknout na adresu článku.

Prý byli připravováni v Polsku

Prý už vloni na podzim byla připravována v Polsku skupina Ukrajinců na vystoupení na Majdanu proti Janukovyčově vládě. Prý je to v polském časopise. Více informací najdete na webu www.vasevec.cz v úseku Blogy. Datum u článku - 20. 4. 2014.   

neděle 20. dubna 2014

Lidská hamižnost

Lidská hamižnost je snad nesmrtelná. Včera jsem neprozřetelně oznámil, že v Penny budou mít v neděli Vlčnovské vdolky. Bohužel jsem zaspal a když jsem pak přijel do Penny i s přívěsným vozíkem a dvaceti nákupními taškami, nenechavci již všechno skoupili a nenechali mi ani jeden malý, polámaný Vlčnovský vdolek!

V onom prehistorickém roce ...

V onom prehistorickém roce byly lesy severokosmonoských kmenů plné černé zvěře, medu a lesního ovoce. Marně však pátrali nenechaví Jihokosmonosci po jejich nejoblíbenější dobrotě - po divokých kancích. Pokud Jihokosmonosci vůbec v něčem vynikali, tak to bylo v přípravě kance. Deset způsobů přípravy kance na rožni podle jihokosmonoských receptů znalo celé Pojizeří.

 Moudří a důvtipní Severokosmonosané "vyrobili" ve svých lesech tolik falešných kančích stop, že bylo nad síly Jihokosmonosců se v té spleti orientovat. Navíc se Severokosmonosané již běžně jednou měsíčně umývali v Jizeře, takže kanci nebyli již na vzdálenost dva kilometry varováni lidským pachem, jako tomu bylo v případě jihokosmonoských pytláků.

Připomeňme si toto nádherné období z dějin severních Kosmonos alespoň malou ukázkou z milostné básně vytlačené a pak vypálené na hliněné destičce z posvátného severokosmonoského jílu. Báseň se přičítá na základě analýzy využití slov básníkovi (z tzv. pozdně podbabského období) Jururu Mumurovi :

Ú, ú, ú, mogori vamale čumba rumba,
droka ulala palarumba,
ú, ú, ú, kolole hirumba.
Do, do, do, sorena, do, do, do.  

Tito

Dnes v neděli ve 23.10 hod. pokračování seriálu "Tito - poslední svědci testamentu".

sobota 19. dubna 2014

Břízky!

Břízky! Každý rok čekám na vaše něžné lístky. Teprve až se vaše lístečky objeví a začnou se ostýchavě zachvívat při svém neustálém hovoru, teprve tehdy uvěřím, že jaro je tady. 

Heslo k tajné velikonoční kosmonoské Velké ceně internetových mutantů

Internetoví mutanti všech zemí, spojte se!


Zbytečné upozornění Penny

Podle letáku obchodu Penny, zítra 20. dubna se objeví v nabídce Vlčnovské vdolky. Protože mám dobré srdce, chci Vás upozornit, že Vaše snaha opatřit si tyto vdolky přijde vniveč. Budu už od 4. hodiny ranní jako první zákazník čekat na otevření a s přívěsným vozíkem. Děkuji za pozornost.

Dotaz

Raute, existuje mimo Zemi někde život? Odpověď : Podle redakčního psa Frankensteina, který mimo nevymáchané mordy disponuje i tzv. mimosmyslovým vnímáním, existuje a dokonce existuje - jak drze dodává - inteligentní život, protože tam prý, bohudík, nežijí lidé.

pátek 18. dubna 2014

Incident v Černém moři

Na včerejších Novinkách.cz se pod článkem "Všichni na Ukrajině složte zbraně ..." objevil tento diskuzní příspěvek :

Některá západní média informovala o incidentu ze 12. dubna v Černém moři. Letadlo typu Su-24 dvanáctkrát nalétávalo v časný sobotní podvečer v malé výšce na torpédoborec USS Donald Cook. Stíhačka se přiblížila k lodi až na 900 m a letěla 150 m nad hladinou. Incident trval více než 90 minut. Média ale nesdělila, co se stalo potom.

USS Donald Cook prý musel okamžitě vplout do rumunského přístavu, protože posádka byla psychicky na dně od strachu. 27 námořníků z US Navy podalo okamžitě výpověď a odešlo z paluby. Pentagon připustil, že klamné útoky Su-24 na torpédoborec USA měly na posádku demoralizující účinek.

Možná jsou informace zkreslené, každopádně to nebyla alespoň pro Američany legrace k popukání. Pokud měl Suchoj podvěšenou nějakou obrovskou protilodní střelu a navíc třeba nové neznámé účinné zařízení pro elektronický boj a Američané se nesměli dostat za žádnou cenu do konfliktu, který by mohl mít nedozírné následky, nebylo jim co závidět. 90 minut nalétávání! Kdo ví, co tam ten pilot s mašinou vyváděl. Protilodní rakety se odpalují z malých výšek a na velkou vzdálenost. Argentinci u Falkland potopili Britům válečnou loď francouzskou raketou. Mám dojem, že raketa se jmenovala Exocet.  



 

čtvrtek 17. dubna 2014

Gareth Bale

Gareth Bale  předvedl zase bleskový únik. Z poloviny hřiště a zakončil gólem do branky Barcelony ve středečním utkání španělského Královského poháru Real - Barcelona. Už je to na You Tube.

G. Bale patří mezi nejrychlejší hráče současnosti. Nejvyšší rychlost naměřili Valenciovi z Manchesteru United. Měří se při běhu s míčem. Ti nejlepší zřejmě dokážou stovku bez míče pod jedenáct vteřin. Pelé a Bican běhali stovku za 11 vteřin, bez sprintérského speciálního tréninku. Bican prý v teniskách.

středa 16. dubna 2014

Ukrajina

Kdekdo si na Ukrajině přihříval polívčičku. Dej, ó, Pane, aby z toho celý svět nedostal zažívací potíže.

Ukrajino, máme Tě rádi a modlíme se za Tebe. Prožila jsi v minulosti spoustu mimořádných hrůz, to by už stačilo na stovky let. Prosíme Pána Boha, abys nedopadla jako Jugoslávie.  


Přípravy na 3. osvobození

Přípravy na 3. osvobození ruskou armádou probíhají v naší rodině podle harmonogramu. Jídla a pití bude dostatek. Každý večer si uděláme černou hodinku a opakujeme si ruštinu. Dokončuje se pětimetrový transparent s nápisy "Obama, go home!" a "Zdravstvujtě, molodci!".     

neděle 13. dubna 2014

Vitalij Kličko

Ukrajinský, již bývalý profesionální superboxer, mistr světa WBO (r. 1999) v těžké váze. Mistr světa WBC v těžké váze (2004 - 2013). Poslanec ukrajinského parlamentu a lídr strany UDAR. Mluví čtyřmi jazyky (rusky, anglicky, německy a francouzsky). Má doktorát ze sportovních věd, jako první boxerský šampion v historii smí používat titul PhD. Jeho otec byl generál sovětského letectva, matka učitelka. Otec dostal kvůli Černobylu rakovinu, byl tam nasazen.

Rodina neustále cestovala po základnách -v Evropě i Asii. Nejprve kosmodrom Bajkonur, také naše Mimoň. Kličkovým vysněným politickým a hospodářským modelem je Německo.

(Informace pocházejí z článku ze Sport magazínu č. 15)

Tito - poslední svědci testamentu

Dnes ve 23.50 hod. na ČT2 pokračuje seriál o Josipu Brozu Titovi. Na Tita vzpomínají jeho spolupracovníci a spolubojovníci z 2. světové války. I když je to pohled jenom z jedné strany, je to obrovské množství neznámých názorů a informací a dobových filmových dokumentárních záběrů. Seriál pokračuje i příští neděli.   

Slepá jasnovidka Vanga

Balkánská jasnovidka Vanga, která už nežije, předpověděla prý kdysi, že 3. světová válka začne na Ukrajině. Předpovídala prý s úspěšností 90 %. Nejslavnější americký jasnovidec Edgar Cayce předpověděl už před 2. světovou válkou, že obroda lidstva přijde prý z Ruska. Vzbudilo to tehdy pobavení, protože v Rusku právě dělal Stalin čistky. Český jasnovidec, asi se jmenuje Havelka, nepamatuji si přesně, kdysi předpověděl zemětřesení v Turecku a velké povodně u nás. Pochopitelně s předstihem. Zemětřesení v Turecku rok předem. Bylo to prý vytištěno s předstihem na plastových taškách, do kterých se v jeho obchodě balily léčivé byliny. Neříkejte to členům spolku Sisyfos, profesorům Grygarovi a Heřtovi, stejně Vám neuvěří a i když Vás nějaký léčitel vyléčí z něčeho, z čeho Vás lékaři nebyli schopni vyléčit, oni Vám profesoři vysvětlí, že se mýlíte. Ostravský léčitel, ing. Janča, léčil s mimořádnou úspěšností alergii u dětí (a nejen u dětí), dodnes se se jeho metoda nepoužívá. Alergii ing. Janča neléčil léčitelskou energií, ale pomocí metody 4 kroků, kterou je možno aplikovat bez psychotronických schopností.

Tím, co jsem doposud napsal, netvrdím, že mezi léčiteli není spousta darebáků a osob málo znalých (ale zato peněz chtivých), i když nějaké vlohy mají.

A pokud jde o Ukrajinu, nezbývá mi než žasnout, jaké divadlo s informacemi hrají USA a EU. Pochopitelně Rusko nezůstává pozadu. Reportér ČT na Ukrajině Pazderka by měl dostat Informační cenu Pepy Goebelse za očividné neobjektivní zpravodajství. Fandit může na fotbale, když má fandovství rád. Zakrátko začne spousta lidí věřit ruskému pohledu na věc, díky antirusákům Pazderkovi a Karasovi.

Zeman, Kalousek a Zaorálek si zahrávají s ohněm. Zapomínají, že lidem jsou mír a jejich děti  přednější než válka a spory ruských a amerických světapánů. Za žvásty o svobodě a demokracii se toho dá nebezpečně moc zamaskovat. Pozor! Zahrávání s ohněm nekončí vždy šťastně. Mimo hlavní aktéry mohou se vložit do hry i další samozvaní hráči a pak se hra třeba jako v Sýrii ubírá směry, se kterými se nepočítalo.  

pátek 11. dubna 2014

Noční zamyšlení

Nemohu k tomu již více mlčet. Jsem slušně vychovaný starý anonym. Moje matka mi vždy říkala : "Synku, nedělej nám ostudu a nikdy se nepodepisuj svým skutečným jménem. Víš, on by ti to stejně nikdo nevěřil, že jsi to napsal ty. Když ses narodil, tak nám, tvým rodičům,  doktor říkal, že to snad nemyslíme vážně, že máme divný smysl pro humor. Celá nemocnice se seběhla a když viděli, že se houpáš na stromě v parku, tak mi blahopřáli. Říkali, že takového šikovného novorozence tu ještě neměli. A všichni přitom někam telefonovali." A neberte to jako chlubení, není to nějaké nošení kachen do Vancouveru, když Vám řeknu, že do hodiny se k porodnici sjížděly taxíky a plně obsazené autobusy.

Zaráží mě, že řadě lidí vadí ta nepředstíraná skromnost nás anonymů, kteří nestojíme o pomíjivou slávu, a proto nepodepisujeme své výtvory. Světská sláva - polní tráva. To jistě vymyslel nějaký anonym.

Když někdy čtu něco, co napsal někdo, kdo se pod to i podepsal, říkám si, je to možné napsat něco takového a ještě se pod to podepsat? To se ani trochu nestydí? A co jeho rodina? Nedivím se, že na schůzích našeho Spolku kosmonoských demokratických anonymů nejednou již padl názor, že bychom si neměli dopisovat s těmi divnými lidmi, kteří se z těžko pochopitelných důvodů podepisují pod všechno, co napíšou.

Jak jsem již napsal, jsem starý, slušně vychovaný anonym, který nemá co tajit. A na důkaz tohoto zde uvedu své pravé anonymní jméno : Bizon Strauss Mig 29 Čapajev, 24. dědičný rosomák z Baskervillu.  
        

čtvrtek 10. dubna 2014

Na rozdíl od jiných psů ...

Na rozdíl od jiných psů můj kultivovaný, vzdělaný a sečtělý pes Frankenstein (s výraznou monarchistickou politickou orientací) nevykoná nikdy svou potřebu v Zámeckém parku kultury a oddechu hraběte Humprechta Jana Černína z Chudenic.

Elitní gymnasia nejsou pro každého

Takový je název pozoruhodného článku na dnešních Novinkách.cz. Doporučuji najít si chvilku pro přečtení. Hodně se zde píše o pražském PORGu, tedy gymnasiu, které donedávna vedl syn Václava Klause. Název článku je poněkud nepříjemný. Ve skutečnosti jde o velmi zajímavý způsob vyučování, žádná neumětelská, antipedagogická řezničina.  

úterý 8. dubna 2014

Rádi a demokraticky otiskujeme

Do redakce přišel dopis, který vyvrací podezření pečlivých pozorovatelů, kteří se domnívají, že všem občanům bylo odněkud nadiktováno, že o jaru se musí mluvit a psát jenom v superlativech.

Občan, který se podepsal jako Bořivojův dědeček, nám napsal :

Nevidím, co na tom jaru lidi vidí. Já, pokud vyjdu z baráku, tak jedině s nasazenou plynovou maskou a se svářečskými brýlemi. Nejsem blbej, abych čuměl na to, že se všecko začíná zelenat, že na mne z trávy čumí pampelišky a sedmikrásky a kdejakej strom se předvádí osypaný bílými květy jako puberťák uhry. Nejvíc mě ale bere ta takzvaná vůně ze slivoňovitých stromů. Kvůli tomuto kýčovitému odéru z baráku bez plynové masky nevylezu. Tak to je tak asi všecko, pokud chcete, trhněte si nohou a už vám nikdy nenapíšu.

Redakce děkuje za neotřelý názor Bořivojovu dědečkovi a prohlašuje, že bude bránit do poslední kapky krve dědečkovo právo již nikdy nenapsat do naší redakce.

Každý příslušník podzemní organizace Rudé Kosmonosy ...

A nejen každý příslušník RK, ale také každý občan Kosmonos (který se vyzná v tlačenici) má již doma připraven - stejně jako já - transparent v azbuce. Těm, kteří zapomněli ruštinu, posílám text pro vítání ruských osvoboditelů, kteří, pokud pozorně sledujeme česká média a Kalouska se Zaorálkem, jsou již takřka za dveřmi a doslova se klepou nedočkavostí poskytnout nám pomoc a přátelsky zase chvilku pobýt.

Text transparentu : Zdravstvujtě, daragije tavarišči, ja vas uže zděs ždu dvadcať tri goda!  

Závažné upozornění

Dnes, 8. dubna 2014, končí bezpečnostní podpora operačních programů Windows XP Microsoftem! Do počítačů s XP nebudou již přicházet protivirové a jiné bezpečnostní aktualizace. 

Heslo pro kosmonoskou domobranu

Rus nikdy nespí!

pondělí 7. dubna 2014

Raut Kosmonosy jako první ...

Raut Kosmonosy jako první z kosmonoských informačních médií přichází s varováním. Domnívá se, že se nesmí podceňovat ruské nebezpečí. Proto se obrací na vedení města s dotazem, kdy bude ustaven říční oddíl Městské policie Kosmonosy. Je přímo trestuhodné, že není hlídán úsek Jizery mezi Bradlecem a Chudoplesy. Každého jen trochu takticky myslícího bývalého vojáka to muselo již dávno napadnout. Jedete-li z Chudoples do Bradlece a jste-li ostřílený voják v záloze, upoutá vás betonová cesta vedoucí lesem napravo od silnice dolů k Jizeře. Ideální místo pro Rusáka, aby zde provedl výsadek po zuby ozbrojených příslušníků námořní pěchoty, kteří jsou prý výhradně živeni syrovým masem a vodkou.

neděle 6. dubna 2014

Doba lednicová

Lid doby lednicové trávil nemalou část svého života doplňováním a vyprazdňováním lednic. Tehdy se našlo hodně jedinců, kteří prohlašovali, že raději než na televizi se budou koukat do lednice.

Jedna věta Ku-lišákovi do památníčku

Dnes 6. dubna 2014 je tak hezky jako za soudruha Jakeše.

Heslo zoufalého televizního diváka

S Miroslavem Kalouskem v televizi na věčné časy a nikdy jinak.

sobota 5. dubna 2014

Úplatkáři všech zemí, spojte se!

Výzkumný ústav korupce v severních Kosmonosech po létech bádání přichází se závažnými poznatky o korupci : Korupce je neodstranitelná. Boj s korupcí je bojem s větrnými mlýny. Korupce patří k životu stejně jako chřipka. S korupcí je třeba naučit se žít stejně jako s deštěm, klíšťaty, povinnou školní docházkou a neustále se rodícími ambiciozními politiky.

VÚK v severních Kosmonosech proto navrhuje zavést již na základních školách učební předmět "Korumpuje celá rodina". Děti tak získají dnes nezbytné praktické znalosti o korupci, naučí se na spolužácích účinným způsobům korupce a základní školu všechny ukončí závěrečnou zkouškou z uplácení zkušební komise, pedagogů, školníka a ředitele školy za účelem získání dobrého vysvědčení.

Pokud se podaří vyvrátit amorální názor, že korupce je škodlivá, bude mít lidstvo vyhráno. Policii ubude práce, nastane rovnost v poskytování úplatků. Každý bude korumpovat a každý bude korumpován.

Nejlepší politici, sociologové, politologové, filosofové, ekonomové a historici si po léta lámou hlavu, jaká bude společnost 21. století. VÚK Kosmonosy jako první dospěl k názoru, že po společnosti prvotně pospolné, otrokářské společnosti, feudální společnosti a společnostech socialistických a kapitalistických nadchází období společnosti korupční. Tužby osamělých a tvrdě pronásledovaných občanů bojujících za spravedlivý úplatkářský svět dojdou konečně naplnění. V novém světě budeme všichni svobodní, všichni budeme mít právo korumpovat a právo být zkorumpován. V korupci si budeme všichni bratry. Budeme si s korupcí pomáhat a nikdo nebude závidět úspěchy v korumpování jiným, každý si bude moci nakorumpovat podle potřeb. Není daleko doba, kdy bude zavedena Nobelova cena za korupci, nebo alespoň nějaký její ekvivalent. A v současnosti jenom prognostická neschopnost vrcholných politiků brání zřízení ministerstva korupce a vydání zákona o obecně prospěšných korupčních společnostech.

V 50. létech minulého století se v čs. kinech promítal film Zítra se bude tančit všude. Dovolte mi, abych ukončil svůj příspěvek heslem : Zítra se bude korumpovat všude!

P.S. Ze socialistickorealistického filmu Zítra se bude tančit všude si pamatuji jenom dva šťastné mladé lidi, svazáka a svazačku ve slovenských lidových krojích, kteří tančili na břehu u čerstvě postavené velké hydroelektrárny a dávali tak najevo vysokorychlostním lidovým tancem radost z dalšího budovatelského úspěchu. K tomu bych chtěl ještě dodat, že scénáře k takovým filmům nepsali tehdejší dělníci a rolníci, ale vysokoškolsky vzdělaní lidé. Dělníci a rolníci z toho měli buď jundu, nebo na to vůbec nechodili. Dnes zase jiní vysokoškolsky vzdělaní lidé vytvářejí v televizních zprávách a v novinách svou "jakobyskutečnost" a dělníci a rolníci z toho velkou jundu nemají, ba dokonce naopak.       

 


pátek 4. dubna 2014

Stará stodola získala rekonstrukcí ...

Dnes na Novinkách.cz v úseku Bydlení je ukázka toho, jak si v Anglii poradil se starou stodolou architekt. Takový kreativec by z kosmonoského špejcharu střízlivým, kvalitním designem udělal perlu středu města. Pochopitelně neomítnutou perlu - s přiznaným zdivem.

čtvrtek 3. dubna 2014

www.bakovsko.blog.cz

Diskuze k hádce kolem rozdělování dotací.

Liga mistrů evropských zemí

Dnes jsem viděl v televizi úžasný, překrásný zápas - Real Madrid proti Borussii Dortmund. Gareth Bale, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo byli hlavními interprety Ódy na fotbalovou krásu 2014. Velmi dobré mužstvo Dortmundu prohrálo, přestože disponuje mimořádně rychlými hráči, ovládajícími bleskové protiútoky. Trenér Bayernu Guardiola prohlásil, že Borussia má nejrychlejší přechody do útoku, jaké zná.

Gareth Bale dává vzpomenout na slavné křídelní útočníky minulosti. Přesto Ronaldo je stále ještě lepší. Nagelovaný Ronaldo je totiž hráč posedlý neustálým zdokonalováním, profesionál, který je stále fyzicky perfektně připraven, stále více je jeho hra účelná, efektivní. Už se nesnaží zesměšňovat soupeře, jak to s oblibou dělal dříve, nádherné technické prvky používá účelněji, ve prospěch vítězství. Pokud to čte nějaký fotbalista, doporučuji natočit si Ronalda, nebo Messiho a pak zpomaleně studovat jejich způsoby vedení míče, způsoby kopání přihrávek a pojetí driblinku těchto hráčů. Ribéry a Robben neumějí tak kvalitně driblovat, ani vodit míč. A domnívám se, že vrcholem driblérského umění je stále driblink v podání Pelého. Na You Tube jsou ukázky jeho umění. Pelé byl také mimořádně zodpovědný profesionál jako Ronaldo. Pelé hrál překrásný a přitom účelný fotbal. Nastřílel spoustu branek. Když vlétl do velikého vápna, tak mu tam soupeři nepřekáželi, jako by tam nebyli. Obešel jich tolik, kolik bylo potřeba, aby mohl vystřelit nebo umístit míč do brány. Vodil míč optimální rychlostí, nesekal přitom bleskově nohama jako Ronaldo, jeho klamavé pohyby byly ukázkou vysoké fotbalové inteligence. Vypadalo to, že zná všechny možné soupeřovy protitahy a že se vždy rozhoduje bezchybně, že je o hodně lepší než nejlepší obránci.     

úterý 1. dubna 2014

Na můj hrob ...

Na můj hrob mi dejte nápis : Zde leží ten, jenž kultivoval sice ne profesionální, ale zato zanícenou recitací srny, bažanty, zajíce a černou zvěř v polích okolo Kosmonos.

Na náhrobní desku přišroubujte (kvůli zcizení) mé holínky, které mi spolehlivě sloužily na těchto kulturních misích. Až mě na ten hřbitov povezete, prosím, abyste vyhrávali na plné pecky skladbu "Až mě na ten hřbitov povezete, ..." s využitím zvukové aparatury půjčené u bradlecfesťáků.
Na hřbitově bych prosil, aby mi cimbálová muzika Slávka Volavého ze Strážnice zahrála a zazpívala píseň z repertoáru Boney M "Rivers of Babylon" v původním znění.

Doporučuje také Jiří Krampol

Na You Tube je také proslulé Křeslo pro hosta s tehdy známou recitátorkou Ludmilou Pelikánovou.
Jiří Krampol ji říkal něžně Ludmilka. Možná Vás potěší stejně jako mne tento zákusek z doby Husákovy normalizace. Dobrou chuť!

Kapitalisti, i když mi lezete každý den krkem, děkuji mockrát za You Tube! 

Raut Kosmonosy doporučuje ...

Raut Kosmonosy doporučuje rozmístit kvůli ruské rozpínavosti americké rakety nejen podle návrhu některých amerických politiků v Pobaltí a dalších východních státech NATO, ale také na Novém Zélandě, v džungli na Borneu, mezi kravskými stády v argentinské pampě a mezi sochami moai na Velikonočním ostrově.

Také doporučuje rozmístit americké rakety proti britské koloniální rozpínavosti v Indii a Jihoafrické republice. Proti francouzské rozpínavosti je už dnes skoro pozdě rozmísťovat rakety kvůli Alžírsku a proti husitské rozpínavosti v Německu, Rakousku a na Slovensku.

Raut Kosmonosy nemá žádné vyhraněné stanovisko k požadavku internovat Julii Tymošenkovou v některém luxusním blázinci pro postkomunistické zbohatlíky.

FK Boleslav - Slavia Praha

Boleslav, stejně jako v sobotu Plzeň, zpřesnila přihrávky a zkvalitnila kombinaci. Takže v současné době máme tři mužstva (spolu se Spartou), která jsou schopna kombinovat a hrát fotbal, který má hlavu a patu a nespoléhat se jenom na brejky, nebo na náhodu. Na naše poměry je to dost, na evropský fotbal stále ještě málo. Další fotbalový růst je možný zvýšením rychlosti hry jednak správně voleným tréninkovým úsilím a jednak zvýšením počtu mimořádně rychlých a obratných hráčů v naší lize. Na to nejsou potřeba velké prachy, na to je třeba používat rozum a metody, které vedou k úspěchu, nikoliv k dlouhodobé stagnaci. Postavit velké mužstvo z peněz naftobaronů není velkým problémem, kumštem je postavit v dnešní době vysoce kvalitní mužstvo za málo peněz, bez finančně nadsazených nákupů. Kdysi, ještě v Československu, takové mužstvo existovalo, jmenovalo se Spartak Trnava. Mužstvo Adamce, Dobiáše a Kuny.

Budeme-li věřit tomu, co se píše v novinách, nikdy se neodvážíme prorazit myšlenkovou bariéru (která působí celosvětově), že hráče vysokých kvalit nejde vychovávat ve větším množství, že je třeba je shánět za obrovské prachy po celém světě. Ještě jsem neslyšel o klubu, který by si sehnal levné, technicky nevalné hráče, ale zato mimořádně rychlé a běhavé, ze kterých by si "vyrobil" superfotbalisty, obrazně řečeno - za pár korun. Takový klub by potřeboval jenom trenéry schopné to dokázat. Vhodných fotbalistů je dost, nejsou jenom talentovaní trenéři schopní vytvářet úspěšné nové postupy. Naše zem je plná nezaměstnaných trenérů. Tito pánové mají spoustu volného času na hledání úspěšných metod. Protože to za ně žádný Guardiola nebo Mourinho nevymyslí, nezbývá jim než opakovat stále stejné názory, např. při komentování televizních zápasů.

Úspěch nějakého proslulého sportovního auta tkví ve vysoké kvalitě provedení, vysoké kvalitě designu, v důrazu na každý detail. Opakuji : v důrazu na každý detail! Tento důraz na detaily je velmi vysoký u špičkových světových trenérů. U českých trenérů je patrný dost velký důraz na taktickou disciplinu a kondiční přípravu. Na technické nedostatky je důraz nedostatečný, přestože bez vysoké technické úrovně se náš fotbal kupředu nepohne. Pochopitelně, ve srovnání s dávnou i nedávnou českou minulostí došlo k očividnému zlepšení, ale ve srovnání s Evropou zaostáváme.

A ještě něco : jakou vítěznou taktiku může volit český trenér proti lepšímu evropskému mužstvu, když úspěšná taktika se dá praktikovat jenom hráči, kteří mají potřebné technické kvality pro realizaci zvolené taktiky? Tak jako taktika a kondice se neponechávají na znalostech, či neznalostech hráčů, nesmí se nechávat technická úroveň na libovůli, zájmu či nezájmu hráčů. A majitelé klubů, pokud chtějí výsledky, nesmějí nechat kondiční, taktické a technické kvality jenom na libovůli trenérů. Musejí mít vyšší nároky na kvalitu tréninků, na kvalitu detailů a nevěřit, že se s tím nic nedá dělat. A pak si je třeba položit otázku, jak majitele klubů naučit jinému přístupu k fotbalu, aby nepapouškovali názory, že bez peněz se nedá nic dělat a že za málo peněz je málo muziky. Kde, na jakém stromě netradičně myslící majitelé rostou? Nebo jakou živou vodou je třeba majitele polít, aby začali myslet jinak, než je zvykem, aby přicházeli s nápady zvyšujícími úroveň našeho fotbalu. Bohužel, oni na to mají své lidi. Lidi, kteří trpí stejnými předsudky jako oni. Boeinga s lidmi, znajícími jen technologii výroby letadel ze dřeva, plátna a ocelových lanek, nepostavíš.  

V naší lize je jen jeden majitel, který umí ve fotbale vydělávat peníze také jinak než jenom prodejem hráčů a zřejmě něco o fotbale ví a zatím se rozhodoval na naše poměry velmi úspěšně.