neděle 13. dubna 2014

Slepá jasnovidka Vanga

Balkánská jasnovidka Vanga, která už nežije, předpověděla prý kdysi, že 3. světová válka začne na Ukrajině. Předpovídala prý s úspěšností 90 %. Nejslavnější americký jasnovidec Edgar Cayce předpověděl už před 2. světovou válkou, že obroda lidstva přijde prý z Ruska. Vzbudilo to tehdy pobavení, protože v Rusku právě dělal Stalin čistky. Český jasnovidec, asi se jmenuje Havelka, nepamatuji si přesně, kdysi předpověděl zemětřesení v Turecku a velké povodně u nás. Pochopitelně s předstihem. Zemětřesení v Turecku rok předem. Bylo to prý vytištěno s předstihem na plastových taškách, do kterých se v jeho obchodě balily léčivé byliny. Neříkejte to členům spolku Sisyfos, profesorům Grygarovi a Heřtovi, stejně Vám neuvěří a i když Vás nějaký léčitel vyléčí z něčeho, z čeho Vás lékaři nebyli schopni vyléčit, oni Vám profesoři vysvětlí, že se mýlíte. Ostravský léčitel, ing. Janča, léčil s mimořádnou úspěšností alergii u dětí (a nejen u dětí), dodnes se se jeho metoda nepoužívá. Alergii ing. Janča neléčil léčitelskou energií, ale pomocí metody 4 kroků, kterou je možno aplikovat bez psychotronických schopností.

Tím, co jsem doposud napsal, netvrdím, že mezi léčiteli není spousta darebáků a osob málo znalých (ale zato peněz chtivých), i když nějaké vlohy mají.

A pokud jde o Ukrajinu, nezbývá mi než žasnout, jaké divadlo s informacemi hrají USA a EU. Pochopitelně Rusko nezůstává pozadu. Reportér ČT na Ukrajině Pazderka by měl dostat Informační cenu Pepy Goebelse za očividné neobjektivní zpravodajství. Fandit může na fotbale, když má fandovství rád. Zakrátko začne spousta lidí věřit ruskému pohledu na věc, díky antirusákům Pazderkovi a Karasovi.

Zeman, Kalousek a Zaorálek si zahrávají s ohněm. Zapomínají, že lidem jsou mír a jejich děti  přednější než válka a spory ruských a amerických světapánů. Za žvásty o svobodě a demokracii se toho dá nebezpečně moc zamaskovat. Pozor! Zahrávání s ohněm nekončí vždy šťastně. Mimo hlavní aktéry mohou se vložit do hry i další samozvaní hráči a pak se hra třeba jako v Sýrii ubírá směry, se kterými se nepočítalo.