středa 10. září 2014

ČR - Holandsko 2:1

Překvapivý, úžasný výkon naší reprezentace. Přípravy proti Holandsku se zúčastnil i trenér Brückner! Rosický se zlepšil a hrál jako za dob, kdy byl mladší. Mužstvo hrálo nápaditěji, s menším počtem nepřesností, byla zvolena účinná obranná koncepce. Dlouhé, příčné nahrávky Holanďanů za obranu neměly takový úspěch jako proti Španělsku na mistrovství světa, naše obrana nebyla tak hodně vysunutá dopředu. Holanďané se nezhoršili, to jenom naše reprezentace se výrazně zlepšila.

Holanďané ve statistice držení míče nás předčili : 66 % proti našim 34 %. Také měli daleko více přihrávek. Měli více rychlých hráčů, někteří nešli téměř zastavit při vedení míče.

Naši hráči je zřejmě vyděsili nacvičeným množstvím signálů při rohových kopech a trestných kopech. To prý bývala specialita trenéra Brücknera. Toto mužstvo mi připomínalo naše slavná mužstva z minulosti. Konečně se probudil Pilař (po zraněních) a řádil jako v kdysi v Plzni, než odešel do ciziny. Nepostrádá výbušnost, běhání mu dělá radost na rozdíl od některých hráčů naší ligy. Jeho styl hry je zajímavý, nevzpomínám si na někoho podobného u nás ani v Evropě.

Takové hráče (jako v reprezentaci) kdyby měl trenér Vrba k dispozici v Plzni!

Teď už zbývá probudit jenom Vydru. Ten hraje nyní bez výbušnosti, bez běhavosti, přestože kdysi, když se objevil, okamžitě na sebe upoutal pozornost.

Pelé ve svých vzpomínkách uvádí trik, jaký ho naučil trenér (bývalý brazilský reprezentant) v žákovských létech : rozběhnout se nečekaně a bleskově přímo proti soupeři s míčem. Soupeř se lekne a zazmatkuje. Pochopitelně záleží na vzdálenosti od soupeře a na kvalitní práci se získáním míče.