pondělí 1. září 2014

Ústav pro zločiny kapitalismu v Kosmonosech

V nejbližší době prý zahájí činnost Ústav pro zločiny kapitalismu v Kosmonosech (ÚZKK). Amatérští badatelé ústavu se prý nejdříve budou věnovat restauraci Šmak, historii jejího heroického budování a pak navrhnou nejvíce zasloužilého na udělení čestného titulu Kosmonoský Hušák. Ústav tak s využitím jména nezapomenutelného ředitele Sazky vzdá úctu kosmonoskému budovateli, který bůhvíproč - asi z vrozené skromnosti - nestojí o slávu.

Výsledky svého bádání bude ústav prozatím ukládat do staré vrby u silnice do Stakor. Po finančně dobře zajištěné přestavbě Šmaku na kulturní středisko požádá ústav o možnost instalace výstavky výsledků své činnosti pod názvem "Jak jsme za desítky milionů tančili několikrát ročně ve Šmaku". Ústav se domnívá, že expozice by se nejlépe vyjímala v informačním středisku města Kosmonosy, které bude zcela jistě umístěno v rekonstruovaném Šmaku.  Kosmonosy se mají čím pochlubit!

Na terase kulturního střediska navrhne ústav minikašnu s vodotryskem. Součástí kašny bude i kvalitně pojatý bronzový trychtýř symbolizující nalévání peněz do SK Kosmonosy. Vkusným bronzovým hrníčkem si bude moci každý zájemce nabrat vodu z kašny a nalít ji do trychtýře. Hrníček bude proti zcizení opatřen bytelným řetězem a hlídán fotopastí.