pondělí 27. března 2017

Kosmonosy, rok 2086 n.l.

Čínský psaný Kosmonoský zpravodaj mimo slavnostně podaných informací o oslavách narozenin Mao Ce Tunga se zmiňuje o události, která nevyvolala žádnou pozornost veřejnosti. Amatérský hledač pokladů pomocí detektoru kovů nalezl na kopci nad bývalým cyklokrosem v hloubce 30 cm kovovou, vodotěsně uzavřenou krabici s listinami. Po otevření se hledač dočkal bohužel zklamání.

V písemnostech se autor podepisující se "Bizon, poslední žijící exemplář fotbalisty Převalského" zabývá tehdejší smutnou situací tehdy ještě českého fotbalu. Pomoc čínských soudruhů nebyla ještě tak masivní jako v pozdějších létech. Pomoc tehdy byla poskytnuta pouze klubu Slavia, později přejmenovanému na Klub sešívaných Rudých gardistů.

Bizon se zabývá stavem českého fotbalu a nejen kritizuje, ale podává i návod, jak úroveň českého fotbalu zlepšit. Podle něj existuje spousta názorů nejvěhlasnějších českých odborníků. Očekává v brzké době, že se objeví názor z řady geniálních, průkopnických, který ponechá celosvětovou fotbalovou konkurenci daleko vzadu a navíc s otevřenými ústy. Názor, lépe řečeno koncepce, počítá se zakládáním fotbalových akademií na Marsu, kde se bez rušivých vlivů budou připravovat budoucí české fotbalové hvězdy na působení v nejlepších světových fotbalových mužstvech. Takže tzv. fotbalové mimozemšťany Messiho, Zidana a Ronalda nahradí čeští mimozemšťané z Marsu.

Bizon, poslední žijící exemplář fotbalisty Převalského, navrhuje řešení tak jednoduché, že se sám domnívá, že s ním neuspěje. Navrhuje trénovat technické dovednosti tak dlouho, až si je hráči českých klubů osvojí na nejvyšší úrovni. Když prý někdo netrénuje techniku tak dlouho jako Messi, tak to nebude umět s míčem jako Messi. Nedá se to prý ani nahradit prací mentálních trenérů, ani tréninkem v 10 metrech pod vodou, ba ani tréninkem na Sněžce. A aby si hráči osvojili techniku evropské úrovně v přijatelné době, musí trénovat s pomocí trenažérů, aby nestrávili tréninkem Messiho techniky zbytek života až do důchodu.

K tomu dodává Kosmonoský zpravodaj z roku 2086, že Bizon byl tehdy (v r. 2017) odchycen a transportován do mongolské stepi, kde se po něm ztratily veškeré stopy. V r. 2025 zveřejnila mezinárodní vědecká expedice, že narazila v mongolských stepích na žirafy Převalského, které hrály něco podobného fotbalu. "Že by snad ...?", ptá se tajuplně redakce Zpravodaje z r. 2086.