pátek 3. března 2017

Pozoruhodná zpráva fotbalových expertů

Adresa zprávy : Pavel Frýbort, Jakub Andrýsek : Fitness Instat.
Autoři : Mgr. Pavel Frýbort, Ph.D - trenérsko metodický úsek FAČR, Ing. Jakub Andrýsek - MLM Sport Management.

Autoři popisují výsledky speciálních měření pohybu hráčů naší fotbalové ligy v utkáních a srovnávají s výsledky hráčů jiných evropských fotbalových lig v období 2014/2015.

Zpráva se jmenuje : Srovnání intenzitního profilu hráčů Synot ligy a hráčů zahraničních soutěží v období 2014/2015

Zpráva obsahuje spoustu zajímavých a překvapivých informací. Autoři mimo jiné konstatují, že problémy českého fotbalu nejsou tak v kondiční přípravě, jako jsou v hráčských dovednostech. Tvrdí, že na rozvoj explozivní síly a vytrvalosti na požadovanou úroveň je potřeba 3 až 6 měsíců. Dovednosti se ale osvojují mnohem déle - celé roky. Je třeba zajistit 5 000 až 40 000 opakování jedné dovednosti - je to individuální. (Mamma mia! - pozn. Bizona).

Otázka : Nepíše o tom už dávno na svém blogu fotbalový buran Bizon? Individuum, které trénovalo před sto léty jenom sebe. Mudrc bez jakýchkoliv trenérských papírů. Rozumbrada, který tvrdí, že je třeba používat na individuální dynamický technický nácvik odrazové stěny a další účinné trenažéry. A že by mělo pak stačit celkově 100 000 až 200 000 opakování různých, pro dnešní fotbal potřebných dovedností. Také tvrdí, že některé dovednosti se nedají ani naučit bez trenažérů. To je vůl, co? Za to může ta dnešní svoboda projevu! Zlatí komunisti!