neděle 19. března 2017

Sparta - Zlín

"Pozoruhodné" názory trenérů, hráčů, novinářů a televizních komentátorů. Z této české fotbalové názorové bubliny dotyční zřejmě nikdy neuniknou. Oni to asi ani nevědí, že jsou obětí bubliny, kterou už před léty vytvořili. Vytvořili si vlastní fotbalový svět, ve kterém žijí, kde se fotbalový život ubírá po léta stejně, nebo dokonce dochází ke stagnaci. Bolševici potřebovali svou politickou názorovou bublinu chránit ostnatým drátem. Bolševickou bublinu viděl kdekdo. Na to nebylo třeba být politicko-ekonomickým expertem.Na to stačilo vědět o obrovských rozdílech v životní úrovni a v oblasti lidských práv. To bilo přímo do očí.

Zato fotbalová bublina - to je jiná blamáž. Všichni vědí, že náš fotbal upadá, ale viníky propadu jsou podle toho, kde se nachází pozorovatel (ve kterém táboře), různé skupiny - kolem fotbalu se pohybující.Názory na propad se liší, ale bublina zůstává a zřejmě ještě dlouho bude obklopovat tradicionalisty, stejně jako novátory (bublinové reformátory - fotbalové perestrojkaře).

Hlavní problém českého fotbalu se dávno zná : mizerná dynamická míčová technika. Na to, proč je tomu tak, existují různé názory. Existuje ale jeden názor, na kterém je možné se shodnout, a to, že nikdo z bubliny neví co s tím.