středa 30. srpna 2017

Sympatická zpráva z Kančí Lhoty

Citujeme doslovně e-mail z Kančí Lhoty :

Na bouřlivé schůzi vedení našeho slavného historického fotbalového oddílu založeného již v roce 1979 bylo dosaženo převratného vítězství pokrokových sil ve vedení nad konzervativci. Naši fotbalisté se zařadí mezi kluby jako Real, Bayern nebo Barcelona a budou od pondělí již trénovat i s míčem. Takže pojetí konzervativců - pouze fyzická příprava - konečně skončí. Naši hráči budou od pondělí nejen běhat dva okruhy kolem hřiště a dělat dvacet dřepů, ale také si navíc každý vystřelí jednou na bránu, třikrát přihraje a udělá dvě hlavičky. Takže tvrzení konzervativců, že kopat do balonu se naučí hráči v zápasech a že není třeba ničit drahé balony na tréninku, nebude už bráno za bernou minci.

Také skončí nejtvrdší odpůrce pokroku trenér Vácha a nastoupí modernista, trenér Novák. Novák je známým odpůrcem fotbalu, kterému se říká "kančelhotské vraždění neviňátek" a který odsuzuje celé fotbalové okolí. Novák tvrdí, že k vítězství není potřeba fackovat během utkání soupeře za zády rozhodčího, používat nepřetržitě tzv. taktické šlapáky na holeň a běhat za rozhodčím stěžovat si, že prý soupeř o panu rozhodčím mluví hodně ošklivě, že prý píská jak na nádraží při posunu. Hráči budou prý v deseti bránit a v deseti útočit. Ve čtyřech napadat jednotlivé soupeře a kombinovat v jedenácti (i s brankářem) jako Barcelona.
Levé křídlo Fiala, který dokáže stovku za 15 vteřin, a proto se mu přezdívá "Kylian Mbappé z AC Monaco", bude unikat nezadržitelně po křídle po čtyřicetimetrových křižných pasech přesných na milimetr.

Není divu, že jsme to v hospodě pořádně oslavili. Sám hospodský musel uznat, že takhle rozmlácenou hospodu nenašel ani na fotografiích (v rodinné kronice) z konce druhé světové války, kdy se tu naskok zastavili pancrgrenadýři z SS a po nich partyzáni (tak zvaní "partyzáni za pět minut dvanáct") z oddílu Václava Babinského.