středa 16. srpna 2017

Z rozhovorů s hráči a trenérem Slavie ...

Zase se hovořilo - jako obvykle - jen o chybách, ke kterým nemělo dojít. Na mizerné přihrávky, neléčenou fotbalovou nezralost, na technickou podprůměrnost zase nedošlo. O tom se nemluví, a to, že je to jedna z hlavních příčin zaostávání našeho fotbalu, se opět řešit nebude. Takže vzhůru do evropského fotbalového suterénu!

Lepší je vyhodit prachy za drahé fotbalisty z Evropy, kteří už mají prošlou fotbalovou životnost, než si lámat hlavu s technickou mizérií v českém fotbale. Na obranu našich trenérů musím ale říct, že ani v západní Evropě si s tím někde hlavu nelámou a raději vyhodí nehorázné miliony a někdy miliardy za nákup hvězdných plejerů, než by si lámali hlavu s odstraňováním nedostatků u svých hráčů, kteří mají určitý potenciál. Takové raději prodají, aby si trochu vylepšili rozpočet po nákupu miliardových hvězd.

A ještě něco ke Slavii : pokud bude chtít Slavia zlepšit efektivitu středního útočníka Škody, musí zlepšit současně i hru ofenzivních hráčů pracujících pro Škodu. No a Škoda se nebude spoléhat jenom na tři, čtyři naučené věci a naučí se i dalších možná třicet věcí, které jsou dnes důležité pro středního útočníka.

A hráči Slavie se naučí sami (po vyučování u Šilhavého) dobrovolně třicet až 50 věcí, které musejí dnes umět, pokud nechtějí být v Evropě pro legraci náročným divákům. Protože se to zřejmě nenaučí, protože jsou po tréninku (u Šilhavého) objednáni do tetovacího studia, na golf, do autosalonu, nebo na jinou důležitou akci, musíme si uvědomit, že český fotbal pro nedostatek vzácného volného času hráčů bude pokračovat zodpovědně do evropského fotbalového suterénu.