středa 12. září 2018

Matoušek proti Řecku

Viděl jsem v televizi Matouška poprve hrát. Dříve jsem jej viděl jen na krátkých videích. Takže Matoušek není tak kvalitní hráč, jak se jevil na videích. Přesto je Matoušek skutečně výjimečný hráč, podobného v současnosti nemáme. Český Mbappé. Trenéři Jedenadvacítky jej v utkání s Řeky nedokázali využít. Matoušek měl hrát na podhrotu, tedy ve středu hřiště, nikoliv na křídle. Lepšího hráče na úniky středem hřiště nemáme. Takový útočný dar měli trenéři podpořit nácvikem přihrávek za obranu. Matoušek je mimořádně rychlý, umí vodit míč, driblovat a je přímo nečesky běhavý. Je požitkem vidět jeho lehkonohý pohyb. Přesto trenéři, kteří jej vedli od dětství, mohli dokázat víc. Zatím je to "nedokončený projekt nové české fotbalové hvězdy". Obávám se, že Matoušek skončí prodán za velké prachy někde v cizině na lavičce. Aby nevysedával v cizině na lavičce, potřebuje ještě dotáhnout na vysokou úroveň řadu detailů. Pak by to bylo "české luxusní fotbalové zboží". Omlouvám se p. Matouškovi za ty výrazy.

Uvědomíme-li si, že Schick byl prodán do AS Řím za spoustu stamilionů, přestože je ve srovnání s Matouškem "dřevěný", málo čiperný, málo pohotový, kolik by stál asi kvalitně trénovaný Matoušek?

Takže jsme se zasnili, protože je to zadarmo a nyní vzhůru do reality. Čeští netrenéři z Matouška nic "nevysochají", nevytvoří. Kdyby to uměli, tak by náš fotbal vypadal jinak. Napadá mi, kolik perspektivních fotbalistů u nás asi skončilo v "netříděném odpadu"?