Ingredience:
250 g odtučněného tvarohu,
1 kostka sýru Palouček,
1 tavený šumavský sýr,
1 čajová lžička plnotučné hořčice,
cikánský kečup,
tatarská omáčka,
sůl, cukr,
prášková paprika,
uzená paprika,
1 malá cibule,
1 jarní cibulka i s natí,
dvě větší rajčata
A k tomu balený, tence krájený chléb - na kanapky. Kanapka = televizní jednohubka.
Do mísy nejprve cikánský kečup kvůli rychlému rozmačkání a rozmíchání tvarohu a sýrů. Uzenou papriku a tatarskou omáčku, sůl a cukr - dávkovat s nejvyšší pozorností, aby i zkušený gurmán měl jenom nejasné podezření na tyto položky. Nic se nevyrovná radosti pojizerského gurmána, který do dvou hodin po konzumaci odhalí užití uzené papriky a tatarské omáčky. Udělat pochoutku pomocí tatarské omáčky z obyčejného jídla dokáže každý. Pak se nedá již hovořit v kruzích elitních kosmonoských gurmánů o jídle ochuceném tatarskou omáčkou, ale o tatarské omáčce ochucené obalovaným květákem, opečenou rybou, nebo smaženým sýrem, atd.