čtvrtek 26. ledna 2012

David Odnoha

Pan David Odnoha zveřejnil na svém blogu jeden z článků, na které v tomto městě napjatě čekám. A jistě nikoliv sám. Na http://www.nasekosmonosy.blog.cz/ najdete dnes článek o výběrovém řízení na tiskárnu Kosmonoského horizontu.

Myslím,že do určité míry D. O. rozumím. Pro Kosmonosy se zde otevírá fantastická možnost, pokud se toho ujmou lidé, kteří vědí, jak s touto příležitostí naložit, pro které nebude Horizont jenom informátorem o poplatcích, různých akcích a spolcích. Tyto informace pochopitelně v novém Horizontu musí být, Horizont může být, i nemusí být více barevný.

Pokud se zúčastní návrhu pojetí nového Horizontu lidé jako pánové Odnoha, Janeček, Suchý, Petříček a další, které neznám, ale kteří jsou schopni přinést novou kvalitu, nové nápady, může zde vzniknout obecní měsíčník, který nebude mít v naší zemi moc podobných. V tomto městě žije spousta chytrých lidí, proč neuspokojit jejich informační nároky, proč neumožnit kvalitní rozbory odborníků (viz třeba přístupy stavební komise), podané přijatelnou formou.

V takovém měsíčníku nebude místo pro to, co řekla vrchnost banálního při různých příležitostech, ale bude tam spousta informací, diskusí lidí kompetentních, apod. Lokální politici budou moci představit své kvality v soutěži názorů všech místních stran, budou moci ukázat svá paralelní řešení problémů obce.

Tím, že p. Odnoha nebyl pochopen, nebo byl záměrně a zlomyslně ignorován, ztratila se spousta času. Jsem zvědav, zda už konečně bude jeho schopností v tomto směru využito, nebo zase zvítězí stranické nepřátelství a vyřizování účtů za každou cenu, bez ohledu na Kosmonosy. Pokud se mýlím v pojetí měsíčníku, zkuste mě přesvědčit. Pokud máte lepší nápady na obecní informovanost, zveřejněte je.