pondělí 7. května 2012

Pokud jde o kanalizaci ...

Pokud jde o zlikvidovanou kanalizaci a příkop u novostavby naproti hřbitova, mám "radostnou" zprávu : Nic se neděje. Dodnes nevíme, kdo to dovolil a kdo si to odskáče. Nevíme dodnes, nebyla-li to nedovolená akce tehdejšího majitele pozemku, který příkop a kanalizaci zlikvidoval.

Někdo, zřejmě současný majitel pozemku, zvětšil mezeru mezi panely chodníku u silnice, takže v zimě se zvýší množství vody na silnici, přitékající z pozemků města a stavebníka. Letos byla zima k tomuto úseku ohleduplná. Pozor, p. ing. Šimone, v budoucnosti se může objevit na suché silnici ledové jezero, tak jako nejednou v minulosti. A to v minulosti nechyběl příkop a kanalizace, i když to nebylo nic moc!

V doteku silnice a obrubníků chodníku nebyly odstraněny drny trávy,  které pak v zimě odvádějí vodu z pozemků dále od chodníku do silnice. Pokud strážníci mají povinnost chodit po Kosmonosích po svých, měli by mít v povinnostech kontrolovat čistotu u obrubníků, evidovat díry v chodnících a zápach z kanalizace, vznikající díky tomu, že někteří dobráci nemají odstavenou žumpu, i když u jejich domů vede městská kanalizace. Tito smraďoši i nadále vypouštějí odpadní vody do žumpy a teprve až splašky začnou dostatečně smrdět, nebo až je žumpa plná, přečerpají to do městské kanalizace. Kanalizace, do které jdou splašky přímo, nikdy tak nepáchne.