pondělí 3. srpna 2015

Dlouhé třásňové pánské kalhoty

Tento unikátní model pánských kalhot vznikl v době, která inovacím a tvůrčím novinkám nepřála. Vznikl za hluboké Husákovy totality a nepochybně předběhl dobu o desítky let. Model vznikl zcela náhodně.

Při hustění pneumatiky - zřejmě náklaďáku -  praskla, nebo se uvolnila tlakovzdušná hadice a okolo procházejícímu občanovi vnikl bleskově vzduch z hadice zespodu do kalhot. Nohavice se v mžiku nafoukla a rozpárala se až nahoru. Očividně konzervativní občan nepochopil, že se stal přímým aktérem okamžiku vpravdě historického a vůbec nejevil žádné známky nadšení. Jak se vyřešila škoda vzniklá občanovi, není mi známo, protože svědek této události spěchal na nějaký úřad.

Bohužel nablízku nepobýval v tom okamžiku žádný módní návrhář, takže dlouhé třásňové kalhoty stále čekají na svou světovou premiéru. Dovedu si představit gentlemana, který se prochází s dámou podvečerním letním městem v saku a třásňových kalhotách. Jednotlivé kalhotové třásňové dílce má zvednuty a upevněny k pasu knoflíky. Takže se dá říci, že gentleman má na sobě "kraťasy" od nějakého věhlasného kreativního tvůrce. Až udeří čas a elegantní dvojice zamíří třeba na operu, gentleman spustí třásně a záleží jen na něm, zda se rozhodne pro odvážné třásňové dlouhé kalhoty, nebo dá přednost konzervativnímu řešení a třásně podélně spojí zipy do klasického tvaru nohavic.