středa 19. října 2011

Stavební komise.

Konečně jsem si přečetl zprávu stavební komise. Tu o historickém jádru. Velmi zajímavé. Tam mohou schopní studenti a další zúčastnění dokázat něco , co nezůstane pozadu za Loretou, zámkem a kostelem, i když to nebude lehké, jak finančně, tak nároky na odpovídající, kultivované řešení.

Dá se to řešit mnoha způsoby, doufám tedy, že tady nebudou připuštěna řešení, která rozpálí do běla většinu občanů. Je možné vymyslet jistě několik kvalitních řešení, která nebudou trapná, nebudou se skrývat za tzv. velkým uměním, kterému rozumí jenom několik lidí. Budete-li hovořit s jinými umělci než s autory nějakého takového díla, dovíte se často, že takovou zhovadilost by si nedali ani do kopřiv za ateliérem.

Mám dojem, že p. Tichá se zmínila o cukrárně. Dobrá , čistá, přitažlivá cukrárna by neměla chybět, i s kavárnou. Vzpomínám na ty nádherné kočky v Brně, Olomouci a Uh. Hradišti, s hlubokýma očima, které nemyslely jen na peníze a dokonce i četly, které porakousku vysedávaly v takových přívětivých, lenošivých podnicích.

Abych nezapomněl : Písek až z Tahiti, doufám, že nebude životně nutný, stejně jako dlažba ze San Fernanda.