úterý 31. července 2012

Ohrada (3)

A nyní informace pro ty, kteří nevědí o mém návrhu na zlepšení situace kolem sběrného dvora. Již dříve jsem na svých stránkách navrhl zvětšit a vybetonovat se spády prostor dvora a opravit plot. Lépe řečeno, předělat plot. Místo prken použít fošny s kvalitnější barevnou úpravou, která vydrží nějaký čas. Mezi fošnami mezery asi do 5 cm, kvůli udržovacím nátěrům. Horní konec fošen upravit vzhledově a se spádem, kvůli dešť. vodě. Fošny přišroubovat k ocelovým rámům a konce závitů zabezpečit proti odšroubování třeba svárem matice a šroubu.

Není mi známo, zda existuje předpis na zachycování znečistěných vod, nebo nebezpečných kapalin na pozemcích sběr. dvorů. Pro občany Kosmonos, pro vyhazování menších dávek odpadu, navrhuji to, co je možné vybudovat už nyní bez betonování a nového plotu : bezpečné kovové schody a plošiny. Aspoň jedna plošinka s přístupovým schodištěm  by se měla zhotovit u kontejneru na tuhý odpad.Plošinka by nezasahovala do prostoru dvora, ale postavena s podlahou ve výšce plotu těsně u plotu (na ulici) na ocelových sloupech (opatřena bezpečným zábradlím) by umožňovala pohodlně házet odpad do kontejneru. Přístup na plošinu by umožňovaly již zmíněné schody se zábradlím. To je to, co tu už po léta mělo být!!! Množství černých skládek v blízkosti dvora by se razantně zmenšilo.

Občanům by mělo být umožněno, pokud budou mít zájem, koupit si klíč od dvora na úřadě, nebo by si ho mohli oficiálně nechat vyrobit. Půjčováním klíčů na úřadě a zapisováním zájemce a jeho množství odpadu se prokazatelně pořádek ve sběrném dvoře a jeho okolí nenastolil.

Nový plot je také možné zhotovit z betonových sloupků a plotových betonových desek.

.