pondělí 5. listopadu 2012

Dnes už to mohu odtajnit

Možná jste si nejednou položili otázku, kdo byl ten statečný výzkumník, který objevil poučku : Hlavou zeď neprorazíš. V tomto směru v pozůstalosti mého strýce, amatérského badatele, jsem našel bohatou dokumentaci o častých, pečlivě připravených pokusech mého strýce. Strýc v úvodu dokumentace žádal nálezce, aby byly dokumenty zveřejněny až 20 let po jeho smrti, do té doby aby byly drženy v tajnosti. Anebo v případě možnosti válečného konfliktu předány generálnímu tajemníkovi KSČ soudruhu Jakešovi. Proč? To z dokumentace nevyplývá. Domnívám se, že strýc podezíral imperialisty, že konají utajené pokusy s prorážením zdí hlavou a protože zřejmě nenašel u armády, Státní bezpečnosti a velitelství Střední skupiny sovětských vojsk na území Československa pochopení pro tuto problematiku, pokračoval v pokusech sám a na vlastní náklady v zájmu bezpečnosti tábora míru a socializmu.

Rozsah, rozmanitost a množství pokusů vyrážejí dech. Strýc po léta dělal pokusy každý den, jenom v době dovolené, kterou trávil v Sovětském svazu četbou spisů Lenina a Stalina na Rudém náměstí, si dopřál s hlavou v obvazech oddych. O nezdolné energií mého strýce svědčí např. pokusy prorazit zeď v dešti, nebo ověření možnosti prorazit zeď v chemické masce, pro případ, že by imperialisti zaútočili plynem. Jenom nepochopení východoněmeckých úřadů znemožnilo pokus mého strýce o proražení tzv. Berlínské zdi hlavou. Strýc zkoušel také rozběhy z různých vzdáleností různými rychlostmi v kteroukoliv denní a roční dobu za jakéhokoliv počasí na suchém, nebo mokrém, nebo umrzlém terénu. O neuvěřitelné důkladnosti svědčí i fakt, že strýc jednou seskočil padákem u zkušební zdi a ihned po seskoku zaútočil na "nepřátelskou" zeď hlavou.

Zanedbání této problematiky ústředními orgány si strýc ověřil i ve vydavatelstvích vojenské literatury u nás i v Sovětském svazu. Jeho třitisícstránková dokumentace končí slovy : Zde je dokázáno vědecky, že hlavou zeď neprorazíš, i kdyby ses posral! V závorce pak stojí : Ale zato ti opuchne hlava jak balon.