pátek 2. listopadu 2012

Setkání s pozoruhodným člověkem

Pan Václav není přítelem dlouhých, nikam nevedoucích řečí. Jeho heslem je, že za člověka musí mluvit jeho práce. A za p. Václavem je vidět vskutku obrovský kus práce, o čemž jsme se mohli nejednou přesvědčit všichni. Pan Václav je totiž jeden z největších žijících zakladatelů a udržovatelů černých skládek v Kosmonosích. Je pokračovatelem rodinných tradic v tomto směru, už jeho otec, přestože neměl dostatek času (kvůli práci v komisi životního prostředí), dokázal prý uložit na dobře viditelných místech tolik odpadu, že nestačily na odvoz čtyři tatry.

Podle Václava dobrá černá skládka musí být pro diváky zajímavá, musí obsahovat hodně komponentů, musí mít svou charakteristickou vůni a musí také naznačit hodně o duševním bohatství autora. Dobrá skládka má vždy nezaměnitelný autorský rukopis.

Pan Václav má svůj velký sen a já mu věřím, protože je to člověk nejen velkých vizí, ale také velkých realizačních schopností. Úkol, který si stanovil, není pro lidi bez odvahy, není pro lidi bez velkých cílů. Chce totiž uložit na to známé skládkové místo u silnice na Stakory železniční vagon. Zatím jenom jeden, pak se prý uvidí.