úterý 13. listopadu 2012

Rozeznáváme 3 druhy pisatelů

Redakce Rautu nechala na své náklady vypracovat převratnou objektivní studii o pisatelích v kosmonoských médiích. Odborníci po čtrnáctihodinové denní práci dospěli za 5 měsíců k těmto výsledkům :

1. Existují jen 3 skupiny pisatelů.
2. Do 1. skupiny patří divní lidé, kteří cítí nezvladatelnou potřebu podepisovat své písemné výtvory svým skutečným jménem. Patří mezi ně např. pánové Odnoha, Klouček, Suchý, Janeček, Petříček, Vaněk a dokonce i dámy jako paní Tichá a paní Pekařová.
3. Do 2. skupiny patří lidé mimořádně skromní, kteří nestojí o slávu a vždy se podepisují některým ze svých četných, anonymních jmen. O jejich dobrém vychování svědčí, že nikdy nezapomenou uvést některé své anonymní jméno. Stydlivost tak pro ně typická jim znemožňuje hrdě se veřejně hlásit ke svým písemným pokusům. Tyto čisté, vpravdě nevinné duše jsou často terčem některých lidí z první a třetí skupiny. Patřím mezi ně a nesa jejich pochodeň volám : Anonymové všech zemí, spojte se!
Do 3. skupiny patří záhadné lidské existence. Jsou to tzv. anonymní anonymové. Tito lidé se vůbec nepodepisují a jsou to úhlavní nepřátelé hodných, láskyplných kosmonoských anonymů, kteréžto vůbec nemají rádi (protože jsou citově vyprahlí). Anonymní anonymové vystupují na webových stránkách našeho města a také, a to hlavně, na stránkách Kosmonoského zpravodaje.