neděle 18. listopadu 2012

Na pomoc p. Remešové a p. dr. Petříčkovi

Protože tito dva velmi obětaví lidé nestačí držet krok s dobou, nezbývá Rautu Kosmonosy, než podat jim pomocnou ruku. Již vloni jsem je upozorňoval, že by si měli vzít příklad z Bradlecfestu, pokud jde o akustickou stránku divadelních představení v zámeckém parku.

Jako novinku, která vyrazí dech i profesionálním divadelníkům v celé střední Evropě, navrhuji zakotvit nad Kosmonosy vzducholoď. Na plášť vzducholodi by se vysílal ze zámeckého parku přímý přenos divadelního představení pro občany celých Kosmonos. Občané Kosmonos by tak mohli v pohodlí ze svých domů a dvorů sledovat po celou sezónu hodnotné divadelní kusy a snižovat tak svou kulturní zaostalost, kterou nám kdysi na svém letáku vytkli pořadatelé Bradlecfestu.

Zvuková aparatura vypůjčená od pořadatelů Bradlecfestu by zajistila výbornou a zřetelnou slyšitelnost po celých Kosmonosích a při troše snahy i ve Stakorách.

Jsem ochoten předat Kosmonosům jako dar svou divadelní hru, válečné drama, na kterém právě začínám pracovat. Hra se jmenuje "Obrana kóty 224". Mám už začátek :

"Soudruhu kapitáne, plíží se sem pod rouškou tmy Němci. Mám vyhlásit ústup?"
"Suchomelcove, to jste komunista? Nejdříve musíme zvítězit a pak teprve spořádaně ustoupit." (Za scénou je slyšet tlumené německé povely, je cítit kouř z ruských cigaret, slyšet bučení Němci odváděného dobytka, pak se rozeřvou motory německých samohybných děl. Po obloze nad Kosmonosy začnou létat - s nervydrásajícím vytím a s dlouhými kouřovými ocasy - z Kaťuší odpalované rakety, které budou dopadat do severních Kosmonos, protože to dovolí obecní rada a hlavně protože tam bydlí dobráci, na kterých by se dříví dalo štípat).

Protože k modernímu divadlu patří i neotřelý přístup ke garderobě, bude mít kapitán Romancev růžové tepláky, tenisky, účes pankáče a každou chvíli si něco bude píchat. Nadporučík Suchomelcov bude jezdit na osedlané koze, kouřit marihuanu a na hlavě nosit kovbojský klobouk s rudou hvězdou. Němci budou mít pumpky, chodecké hole, Rudé právo v mongolském vydání a na obličejích jednotně plynové masky s podobou neposlušných kůzlátek.

Po bojišti se budou pohybovat číšníci ve fraku a budou nabízet bojujícím vojákům chlazené nápoje a cigarety.