úterý 27. listopadu 2012

Ode dneška za 18 let

Ode dneška za 18 let, 27. listopadu 2030, přijedou od Chudoples v 15.00 hod. na svých bitevních, fotovoltaických koloběžkách laseroví dragouni Čínské lidové armády. Zapamatujte si toto datum. Protože předtím došlo k úniku informací, všechny vjezdy do Kosmonos opatřili kosmonoští podnikatelé (v té době už všichni členové KSČM) bilbordy s čínskými nápisy : Vítejte, drazí soudruzi, už dlouho na Vás čekáme.

Na náměstí budou statečné osvoboditele vítat plačící podnikatelky, podnikatelé budou mužně přemáhat dojetí, občas nenápadně zamáčknou nikoliv udřenou, ale upodnikanou rukou slzu. Politický komisař 26. pluku laserových dragounů oznámí, že i v Kosmonosích bude zaveden momentální čínský ekonomický model. Podnikatelé nebudou platit žádné daně, zruší se penze, veškeré daně budou platit zaměstnanci, kterým bude preventivně o 50 % snížen plat, aby se zbytečně nepřejídali. Naše země se stane tak znovu konkurenceschopnou, což nemálo potěší prezidenta Kalouska.

Radniční koalice Zemanovců a sociálních demokratů bude rozpuštěna a starosta Mozart, pověstný děláním naschválů podnikatelům, bude zadržen na 24 hodin. A pak se již budou všichni spolu s vojáky za přítomnosti velitele a komisaře 26. pluku radovat.

Místní hrobník ještě ten den dostane jeden úkol : najít a vysekat z kopřiv jeden zapomenutý hrob. Druhý den se pak k hrobu dostaví s věnci a kyticemi delegace osvoboditelů a nového vedení obce. Na hrobě bude nápis Bizon baskervillský a epitaf : Ještě si na mne vzpomenete.