úterý 26. března 2013

Mám geniální nápad

Umožnit všem divochům, kteří už se těší na to, jak budou vozit velký komunální a velký bio odpad do sběrného dvora v Boleslavi, aby mohli také každý týden vozit své popelnice až na okresní skládku, která je nyní bůhvíkde. Také by si mohli chodit pro poštu na poštovní úřad, učit doma své děti, vrtat a trhat celé rodině zuby, uklízet městské silnice v zimě, kopat si pro sebe s předstihem hroby, šlapat každý večer na rotopedu s vestavěným dynamem kvůli osvětlení domácnosti. Každý musí uznat, že by se tak ušetřila spousta obecních a státních peněz.

Nemusel by se stavět přepychový sběrný dvůr za desítky milionů podle představ Ku-lišáka, který to asi viděl v Arabských emirátech. Zde bych doporučoval, pokud by byl přece jenom zájem, obrátit se na architektku p. Jiřičnou. Pokud ano, tak kašna s palmami by neměla chybět.

Výdaje na vše kolem odpadu, tedy i se sběrným dvorem, činily v r. 2012 3 miliony. Pokud by tolik stál jenom provoz dvora, Ku-lišáku, tak by s těmi kontejnery museli asi jezdit až do Turnova a zase (stále ještě naloženi) zpátky.

A nakonec - Ústava nezakazuje černé skládky. Také v ní není zákaz odvolávat se na osobu blízkou (nebo vzdálenou, či na osobu již na pravdě boží) v případě zadržení.