úterý 11. března 2014

Anketa ke sběrnému dvoru v Boleslavi

Najde se někdo, kdo vysvětlí levicovému kosmonoskému starostovi, že není vhodné pořádat na městském webu anketu ke sběrnému dvoru, a to nejen proto, že taková anketa ve skutečnosti nic neříká o správnosti nového řešení? A protože je to jen anketa, nezveřejňují se závažné argumenty proti. Řada občanů totiž považuje tuto anketu za výsměch svým majetkovým možnostem. Každý nemá auto s tažným zařízením, každý nemá přívěsný vozík. Pravolevá radniční koalice zřejmě neví, že existují lidé žijící v chudobě, či na pokraji chudoby. I tito lidé se potřebují občas zbavit rozměrného odpadu. Pokud nějaký pravičák si myslí a také říká, že každý si může za svou životní situaci sám, je to sice z mnoha důvodů nepřesný názor, ale je to jeho právo. Pokud tak uvažují někteří kosmonoští levičáci, pak by si měli popřemýšlet o své skutečné a nikoliv domnělé politické orientaci. Pro vyšší kvalitu uvažování doporučuji, ale - pozor! - nenaléhám, vyskočit co nejvýše na místě a kopnout se některou patou do zadku.

V Kosmonosech to prý nebyl dříve sběrný dvůr, ale pouze sběrné místo. Bylo by možné zřídit v Kosmonosech např. čtyři sběrná místa, nebo několikrát za rok umístit na krátkou dobu velké kontejnery, takové jako byly dříve ve sběrném místě? Je to můj podnět k diskuzi, vím jistě, že by to vyhovovalo spoustě občanů. Neznám příslušné předpisy (hygienické, bezpečnostní, atd.), protože je ze současných úředníků nikdo nikde neuvedl a také jim ani nenapadlo požádat veřejnost o spolupráci na řešení problému, který se například na rozdíl od fotbalu týká nás všech. Více hlav, více rozumu!

Další, nově vzniklý problém : Dříve na webu města byl zajímavý, veřejně přístupný úsek dotazů občanů a odpovědí těch, kterých se dotazy týkaly. Nyní dotazy nejsou veřejnosti přístupné, jsou tříděny a někdo, kdo se pasoval do role toho, kdo nejlépe ví, co se sluší a patří, co můžeme vědět a co vědět nepotřebujeme, zveřejňuje jen některé dotazy a odpovědi. Takže cenzuruje za účelem vytvoření dojmu, že je všechno - až na maličkosti - v pořádku. Uvědomuje si onen málo vědomý a o to více sebevědomý, že se tím vrací do doby "radostného normalizačního komunismu"? Fuj, sakra! Soudruhu cenzore, ty ať jsi kdokoliv, učiň alespoň sám před sebou - tak jako dříve to bylo oblíbené v normalizačních filmech - sebekritiku!