úterý 18. března 2014

Bezplatná dotazovna

Dotaz : Soudruhu Raute z Kosmonos, jsme dva a jsme čistokrevní amatéři. Každý den po práci s výjimkou neděle jdeme a vykopáme někde díru do země o velikosti 2 metry kubické a pak ji zase ještě ten den zaházíme. Mohl by nám obecní úřad přispět na tuto sportovní činnost?

Odpověď : Mohl. Musíte ale do žádosti napsat, že tímto způsobem bojujete proti požívání alkoholu, drogám a kouření cigaret. V takovém případě můžete počítat s pozitivní reakcí. V naší zemi se totiž každý, kdo uvede, že sportem bojuje proti alkoholizmu, narkomanství, kouření a vysedávání u počítače, dočká neskrblické podpory. Nikoho pak nebude zajímat, zda trávíte večery v hospodách s každodenní normou 20 piv a 60 cigaret a že si na dobrou noc prásknete tamto bílé.   Také uveďte budoucí náklady na dopravu, až budete potřebovat ke zvýšení výkonnosti jezdit do hor, do nadmořských výšek nad 2000 metrů. Také zvyšováním výkonnosti porostou náklady na výkopové nářadí, bude se totiž zvyšovat opotřebení lopat, krumpáčů a rýčů. Pak už lopaty z Kvartetu nebudou stačit. S nářadím Fiskars neuděláte Kosmonosům ve světě sportovních výkopů ostudu.

Také není nevhodné sehnat si příručku z pera V. Ch. Podbabského z r. 1921 "Jak kopat v proslulém hlubokém kosmonoském jílu a nezbláznit se z toho".