neděle 2. března 2014

Beduínská česnečka

Zámožnějším gurmánům se doporučuje pro zvýšení chuťového zážitku využít tzv. částečnou gurmánskou autenticitu : Před konzumací beduínské česnečky se automíchačkou betonu místo betonem naplní jídelní kout potřebným množstvím písku (pro tento účel dopraveného ze Sahary) a upraví se do tvaru západosaharské duny. Místo zmije písečné postačí v nouzi i užovka podplamatá.

Na "beduínici" potřebujeme :

Dvě cibule, dvě hlavičky česneku, brambory, mléko, sůl, olej, vodu, listovou petržel.

Nakrájí se cibule a oloupá se česnek. Cibule se zpění na oleji dozlatova, přidají se stroužky česneku, které se jen lehce osmahnou a pak se přidají na kostky nakrájené brambory, trochu se orestují a musí se přitom stále míchat, protože se přichytávají ke dnu hrnce. Potom se vše zaleje vodou a nechá se vařit do změknutí brambor. Přidá se mléko (asi stejný objem jako vody). Nechá se přejít varem, osolí se, rozmixuje a přidá se petržel.

Nepochybuji, že náročnější gurmán použije velbloudí mléko z českých velbloudích bio farem.