úterý 25. března 2014

Dietním vepřovým bůčkem neurazíš

Obzvláště ne žlučníkáře. Návod : použiješ kterýkoliv z internetových receptů. Dietní účinek nastává ihned po žlučníkovém záchvatu. Pacient, s výjimkou těch mimořádně odolných, bude nejméně rok držet dietu z vlastní vůle.

Kdysi, když jsem ještě nebyl vegetariánem, jsem dostal žlučníkový záchvat. Poprve a naposledy mě něco příšerně bolelo. Slovy nelze popsat, barvou vyjádřit. Nějakou dobu jsem se válel po zemi, potil jsem se, mrazilo mne, zvracel jsem a řval vzteky jako hyena makundulu. Potom jsem si vzpomněl na rady proslulého léčitele ing. Janči a použil jsem jeho metodu reflexní terapie, hmaty a tlaky na místa různě po těle (pro ošetření žlučníku). Také mi přinesli zvenčí asi tak dvoulitrovou nádobu plnou kamínků menších než jedenapůl centimetru, na které jsem střídavě oběma nohama šlapal. Pak jsem ulehl klepaje se zimou a pak usnul. Když jsem se probudil, bylo po bolestech. Celá ta akce trvala asi tři hodiny. Od neomaleného nástupu bolestí až do zmizení problémů.

Tehdy jsem všude tvrdil, že občan tehdejší republiky (budující rozvinutý socializmus) a odmítající léčit občasné žlučníkové záchvaty operativně je hoden vyznamenání Hrdina československé socialistické republiky s právem nosit zlatý odznak s lipovými větvičkami a stříbrným znázorněním žlučníkového šutru.