neděle 31. srpna 2014

Ml. Boleslav - Slavie 2:1

Dobří trenéři vědí, že hráč musí mít ke hraní fotbalu potřebnou kondici, taktiku a kopací techniku. Čeští trenéři se domnívají, že ke hraní fotbalu stačí kondice a taktika.

Za ten hnus, který místo fotbalu předváděla Boleslav, by se patřilo, aby trenér z Emirátů Jarolím byl co nejdříve vyhozen. Také oba komentátoři z ČT Sport by se měli v zájmu českého fotbalu živit jiným způsobem. Ohlupovat posluchače takovými vyjádřeními, hodnoceními, kterých se dopouštěli, by mělo být v zájmu českého fotbalu trestné. Oceňovat takový fotbal před diváky, kteří nejsou slepí, je buď projevem fotbalové negramotnosti, nebo projevem mimořádně soucitné duše.  Tak nějak se hraje fotbal v Kančí Lhotě s tím rozdílem, že se nehraje za prachy.

Boleslavští hráči dnes splnili požadavek těch, kteří se domnívají, že utkání se musí odjezdit po zadku. S tímto zjednodušujícím názorem se v naší zemi operuje už strašně dlouho. Když čeští ligoví jezdci po zadku narazí na cizí mančaft z fotbalovějších zemí, zjistí, že cizí jezdiči po zadku jezdí po zadku ještě víc a rychleji a navíc přitom ještě daleko lépe kopou do balonu.

Z Boleslavi prokazoval kvalitu Tavares, toho jediného míč poslouchal, uměl se uvolňovat a prokazoval přehled. Bývalý hráč Sparty Skalák se nebál ukázat, že včera začal s fotbalem a že rád běhá. Ovšem nejhorší hráč Boleslavi Šísler, který zkazil téměř všechno, byl reportérem hodnocen jako pracant, který odvedl kus práce.

Kdysi se hráčům vyhrožovalo, že půjdou makat do továrny, hráčům Baníku, že budou fárat, pokud se nezlepší. I kdyby sfárali do šachty, bylo by to starou belu platné. Fáráním do šachty, či postáváním u ponku se hráč nezlepší. Hráči Boleslavi nejsou beznadějně špatní, správnou kondiční přípravou a tréninkem kopací techniky odlišným od toho současného, který byl vynalezen už za Jana Žižky z Trocnova, se mohou do roka zlepšit tak, že tomu sami nebudou věřit. Jejich současná mizerná technika není dokladem nedostatku talentu, ale neúčinných tréninkových metod. Je dokladem toho, že jim chybí spousta kopů a míčových manipulací provedených s pomocí trenažérů různými, hlavně vysokými a nejvyššími možnými rychlostmi.