čtvrtek 23. října 2014

Bizonovo povolební pseudolečo s odérem

Tuto kulinářskou novinku ze své experimentální kuchyně věnuji autorovi letáku Kosmonosy 2018.
Chlapče, pokud jsi už Solvinou a rýžovým kartáčem odstranil ten zelený sliz, který tě prý pokryl při práci na letáku 2018, můžeš se dát do vaření.

Budeš potřebovat : 1 vejce, hrubou mouku, olej, 1 balení Nivy, cibuli, sklenici sterilovaného červeného zelí, sůl, práškové koření - papriku, bazalku, česnek, drcený kmín a majoránku.

Obsah sklenice vylej do kastrolu, přilej olej, přidej vodu, sůl a koření. Dej vařit, můžeš přikrýt. Dej zvlášť osmažit nakrájenou cibuli - na oleji. Cibuli pak zamíchej do zelí. Připrav si jíšku na oleji, kterou ve vhodný okamžik zamícháš do zelí. Pak do povolební delikatesy vyklop 1 vejce a rozdrob Nivu. Pokud ti odér nebude připomínat pušík tvého letáku, přidej další Nivu. Pak dobře rozmíchej a povař potřebnou chvíli.

Dobrou chuť tobě a tvým soukmenovcům a další převratné literární skvosty ti přeje Bizon.