úterý 14. října 2014

Myslivec postřelil ženu do břicha, spletl si ji s divočákem

Dnes na Novinkách.cz. Policie doporučuje brát si do lesa reflexní vesty. Napadá mi, bylo by možné zavést povinnost nosit reflexní vesty u některých zastupitelů v Kosmonosech, aby se jim mohli občané u voleb vyhnout? Na ulici pochopitelně také, i když tito mnohonásobní kandidáti slibují opakovaně repliku ráje Adama a Evy. Kandidáti na nošení vest by se dali lehce zjistit. Stačilo by sestavit tabulku na vyhodnocování kandidátů, připadajících v úvahu. Vycházelo by se ze znalosti Ústavy, z toho, zda kandidát je ochoten a schopen číst a pochopit materiály k jednáním, z toho, co si představuje pod názvem demokracie. Také by se zjišťovalo, zda jeho strana, nebo jeho prospěch jsou mu bližší než blaho občanů Kosmonos. Těch testovacích bodů se dá nalézt spousta. Třeba snášenlivost, slušné vyjadřování, všeobecný přehled, přístup k informovanosti občanů, přístup ke kritice, sebekritice, ochota odstoupit, pokud bude zřejmé, že na to nestačí.

Velmi jednoduchý a hodně říkající je test kandidáta na hodnocení webu D. Odnohy. Některé postoje některých místních a bývalých místních politiků byly vůči webu neuvěřitelné, stejně jako postoje Kosmonoského zpravodaje v minulosti. O odér nekompetentnosti v tomto směru se postarali pánové a dámy sami. Pokud se někdo nedokáže vypořádat s oprávněnou kritikou, měl by sedět doma za pecí, nebo se věnovat činnostem, při kterých nebude na očích veřejnosti.

Takže nyní navrhnu to, co je možné, co asi nebude proti zákonům. Sestavit pro příští volby test pro všechny příští kandidáty, který by nebyl povinný, ale uvedlo by se v oficiálním informačním zdroji, že test podstoupili a uspěli, či neuspěli, nebo test odmítli. Ono by to možná zase nemělo vliv na výsledky voleb, protože kompetentnost voličů testovat nelze, každopádně by to mohlo říct o kandidátech, zda duchem jsou ještě v době ledové, nebo v dnešku.

A na závěr něco z Bizonovy červené knihovny "Melancholie baronky J. M. O. z B. a z D."

"Řekněte, drahý Josefe, na příští stanici se bude už konečně přepřahat na koně, nebo se budeme muset zase spokojit s osly?"

Upozorňuji, že jsem tím nic nemyslel, na nic nenarážím. Chraň bůh! Jen jsem se chtěl pochlubit první větou svého románu pro paní a dívky. První a zatím poslední větou.