úterý 14. října 2014

Kazachstán - ČR 2 : 4

Čtyři naši útoční hráči dali čtyři góly. Kazachstán kopal rohy a trestné kopy způsobem, o jakém jsem už dříve psal. Tento způsob se těžko brání. Zato Vácha svým trestným kopem na polovině Kazachů ohrozil naši bránu. Míč poslal ve výši hlav, takže soupeř získal míč a bleskově zaútočil. Naštěstí to dobře dopadlo. V naší lize je kopání rohů ve výšce hlav oblíbené, i když málokdy se to podaří zakončit gólem. Kazaši posílali vysoké míče, které se tedy snášely z výšky, aniž by narazily do české hlavy. Kazašský stoper  to dvakrát dobře zakončil. To nebyly chyby našich obránců, na takové míče se těžko obráncům skáče, zato pro nabíhající vysoké soupeřovy hlavičkáře je to lahůdka. I lepší stopeři než naši by si s tím nemuseli poradit. Mohl zasáhnout P. Čech, ale selhal právě ve chvílích, kdy jsem si říkal, že právě on může něco zpackat, že právě vybíhání na vysoké míče v reprezentaci mu dělá někdy problémy. V Chelsea mu stopeři udělají před bránou pořádek.

Kazaši hráli hezký fotbal, byli rychlí, měli zajímavé kombinace a kopali přímé, nezakroucené přihrávky. Způsob, jakým kopali do míče při přihrávkách, byl na velmi dobré úrovni. Tento způsob není u nás obvyklý. U nás míče létají po pokroucených drahách tam ,kde je přitom nutné, aby letěly rovně po zemi a přesně k adresátovi. Nekope se správným místem na noze a se správným klopením nohy. Utkání mohlo také skončit 3 : 4, nebo 4 : 4.

Přesto začínám mít dojem, že se u nás začíná rodit zase velké mužstvo. Pokud dokážou hoši porazit ještě Island, tak už to nebude mužstvo ze "třetí evropské ligy". Island to jsou lepší Dánové. Rychlí, tvrdí, hlavičkáři, střelci, posedlí dáváním nádherných gólů. Celá Evropa zaostří na nás pozornost, pokud i je porazíme.