pondělí 25. července 2016

Nový komentář Václava Klause mladšího

Je na Novinkách.cz v úseku Komentáře a jmenuje se Do Bavorska. V. K. junior na Hrad! V. K. senior do polepšovny!

Bože, jak hluboko jsem klesl, že i když jsem levičák, volil bych mladého Klause. Česká levice se snad zbláznila. Pane Bože, nedej, aby na prezidenta kandidoval i Sobotka a jemu podobní. To už není sociální demokracie, to je spolek mladých lidí a různých Dienstbierů, kteří mají naivní představy o přátelství mezi lidmi jako kdysi bolševici. Vzpomínám na sovětský plakát s tvářemi pokrokové mládeže celého světa. Běloch, černoch, žlutý, indián, eskymák, arab. Všichni stejného názoru, všichni chtějící mír a stejný svět. Pochopitelně pod vedením nejvyššího sovětského politického byra. Tedy pod vedením byrokratů. Tak jako dnes v Evrop. unii.

Je divné, že mládež (velká část mládeže) celého světa vyznává "americký způsob života", a to i když zrovna nemilují USA. Proč jen ta mládež nejde místo toho za vedoucími byrokraty, údajně pokrokovými? Byrokrat ví, jak by svět měl vypadat. Neví jenom, jak to udělat, aby to neskončilo jako obvykle . Megaprůšvihem. Ať už bolševickým, nacistickým, americkým, nebo eurounijním.

Výhodou Čechů je, že ničemu nevěří. Ať přijde jakýkoliv režim, správný Čech si nedělá iluze a nevěří nadšeným novinářům a politikům. Zato Němci, to jsou jiní kádři. Ti jsou všichni pořádkumilovní, když je třeba, táhnou téměř všichni za jeden provaz a věří velkým idejím. Věří svým vůdcům. Ať v minulosti, nebo teď. Děkuji Ti, Pane Bože, že jsem Čech. Že jsem bordelář a nemám domeček jako ze škatulky. Že s nikým nesouhlasím, a nikdo nesouhlasí se mnou. My Češi víme, že každý máme svou pravdu, která sice nezvítězí, ale je nejlepší ze všech. Každý se divíme, jak jsou druzí hloupí, ale bereme to jako zajímavou anomálii přírody. Jednou se ještě bude svět od nás učit. 

Dnes už chápu, proč Margaret Thatcherová nebyla nadšena myšlenkou znovusjednocení Německa.

Německo mělo kdysi Viléma II. Potom Hitlera s jeho ideologií. Nyní má mimořádně silnou vůdkyni s idejemi naprosto odlišnými od nacistických. Stojí za ní velká část Němců. Až Německo vystřízliví, objeví se nové velké ideje s novým vůdcem a zase pak nastane období vystřízlivění a pak zase nový vůdce, atd., atd. Nazýváme to německý politický koloběh v přírodě. Tento koloběh bude věčný, pokud se nepovede Německo rozdělit na několik menších států a znemožní se jednou provždy znovusjednocení. Ale jak to dokázat? Kdo to dokáže, zaslouží si Nobelovu cenu míru s tím, že Nobelova cena míru už nebude nikdy poté udělena. Kvůli závažnosti té poslední.