sobota 2. června 2018

Austrálie - ČFTR (Česká fotbalově těžkopádná republika) 4:0

Není třeba si rvát vlasy. Stačí odstranit těch asi 50 000 nedostatků, které nám brání v tom, abychom mohli určovat progres ve světovém fotbalu. Pak nebude nic divného na tom, že i v Kančí Lhotě budou natáčet na pravidelném úterním tréninku (odpoledne po práci) desítky světových fotbalových agentů, novinářů, anglických, španělských, německých, italských a francouzských ligových trenérů  hodiny a hodiny videí, která se pak budou znovu a znovu odborně analyzovat, aby se odhalilo, jak to ti Češi dělají.

Prvním úkolem na cestě k výšinám bude objevení metody jak naučit české hráče kopat do balonu. Musíme, soudruzi funkcionáři, zajistit na všech výkonnostních stupních (od 1.ligy až po 4. třídu), aby si trenéři, hráči a majitelé klubů uvědomili opomíjenou informaci : fotbalu se totiž také říká kopaná. Nezaměňovat, prosím, s okopávanou, pokopávanou, zakopávanou, dokopávanou a rozkopávanou. Kdysi řekl básník : Řekneme-li strana, rozumíme tím Lenina. Řekneme-li Lenin, rozumíme tím stranu.

Ano, soudruzi, a my, když v budoucnosti řekneme fotbal, budeme pod  tím rozumět  kopanou nejen do soupeře, ale také, a to především do balonu.