neděle 4. března 2012

Bylo v ranní poště

Raut Kosmonosy (podle právě došlého e-mailu nejserioznější kosmonoský blog za posledních 50 let) byl poctěn důvěrou zveřejnit jako jediný zprávu z tohoto e-mailu :


Kdo : PRAVOPISNÝ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU KOSMONOSY
Komu : občanům Kosmonos

Od 1. dubna tohoto roku jsou občané povinni dodržovat v úředním a v pohlavním, pardon, v jiném písemném styku tyto pravopisné změny :
1. Ruší se psaní "ě" po písmenech p, m, v. Nově se bude psát např. pjetikoruna, mjesíc, pjenice, Vjeci veřejné, atd.
2. Žirafa se bude psát žyrafa.
3. Oblíbená věta z písemek : Vily vily věnce a vyly při tom vití jak hyeny, se nyní bude psát : Vily vyly vjence a vily při tom vytí jako hyeny v poušti Gobi.
4. Diskutéři na blogu Naše Kosmonosy nebudou již psát, že jsou lehce pobaveni názory jiných diskutérů, ale lehce pobavenni nebo dojatti naivitou jiných, značko Sběrný dvore. Připouští se, s přimhouřením oka, i ne zcela spisovná varianta - silně dojattt (v případě nečekaného výtrysku sympatií jednoho diskutéra k druhému).


Podpis : v zastoupení za vedoucího pravopisného odboru Městského úřadu v Kosmonosích vedoucí úseku čárek a háčků Josefa Dobeš Podbabská.


A k tomu dodává Strauss : Na to, co dělají hyeny v poušti Gobi, se zeptejte  na městském úřadu. Nebo na městském webu v dotazovně.