čtvrtek 15. března 2012

Jaro je za dveřmi

Jaro je za dveřmi, abych řekl bezkonkurenčně neotřele. Zase se budou svážet hromady větví na stadion, zase budou do tří do rána "Čarodějnice", zase budou hulákat v ulicích do tří do rána nezletilí (ale zato opilí), zase občané budou trnout, zda na hřbitově bude všechno v pořádku, zda mají plot nepoškozený, zda mají ještě auto, zda není poničené, zda jim někdo vydatně a obětavě a zrovna jim nenablil u domu.

Zde bych vyslovil pochvalu městským policistům, protože zase budou hlídat. Vždycky jsem obdivoval lidi s neskutečnými schopnostmi. Jak to ti hoši dělají, že ve dvou uhlídají kilometry ulic v Kosmonosích při Čarodějnicích? V Boleslavi při podobné akci, při fotbale, je nasazena spousta pořadatelů, policistů a členů bezpečnost. agentur.

Navrhuji zveřejnit jméno pořadatele této akce, abychom mu mohli od srdce poděkovat. A za odměnu by mu město mělo dovolit,  aby příští Čarodějnice uspořádal u svého domu, ve své ulici a s alkoholem. Nepochybuji, že pak i jeho sousedé budou nadšeni z této vysoce kulturní akce, jako jsme nadšeni my.

Občané severních Kosmonos se také těší na Bradlec fest a prosí, aby se zase , pokud ho rada s pochopením povolí, konal na stadionu. A nejméně do rána. Ticho, podle názoru pořadatelů takových akcí, škodí zdraví. Svatá pravda! A mimochodem, nebylo by něco v městské pokladně pro podporu této akce?