pondělí 17. září 2012

Nečekaná pochvala

Kosmonosy se dočkaly nečekané pochvaly. Moje neteř se vrátila z návštěvy Třešňové Lhoty. Lidé se tam obdivovali velké demokracii v Kosmonoském zpravodaji. Obdivovali tu neuvěřitelnou míru tvůrčí svobody redaktora Zpravodaje, jeho naprostou volnost v tom, kolik toho napíše o starostovi a kolik fotografií starosty zveřejní v každém čísle. To v Třešňové Lhotě redakční rada cenzuruje každé číslo a dovolí jenom jednu fotografii starosty jednou za čtvrt roku.

Za výrazy adorující starostu, nebo používání výrazů jako "nejvyšší představitel obce", apod., za fotografie, na kterých starosta stříhá slavnostně pásku, nebo na kterých někomu potřásá rukou, tak za toto vše hrozí těžko pochopitelná pokuta, při častém opakování i bezohledný vyhazov.

Redaktor v Třešňové Lhotě dokonce musí zveřejňovat názory některých, slušně řečeno divných občanů, kteří nepochopitelně oponují názorům místní radniční koalice. A zde pokládá redakce Rautu Kosmonosy otázku svým čtenářům : Jaký klid v takové atmosféře asi mají ke své radostné práci na budování rozvinutého kapitalismu občané Třešňové Lhoty?

Myslím, že městská rada Kosmonos spolu s redakční radou Zpravodaje by měly navštívit co nejdříve Třešňovou Lhotu a nabídnout jim v této nezáviděníhodné situaci cenné rady z praxe v našem městě. Máme co nabídnout!