úterý 25. září 2012

Otázky pro tajemníka městského úřadu

1. Je tu podzim. Co podniknete v případě uschlých a polosuchých keřů u transformátoru u školy na "Masarčíkově" náměstí? Je to ještě v záruce? U keřů je černá fólie, je to správný druh v tomto případě, nebránila zavlažování dešťovou vodou?

2. Kolik let ještě budeme čekat na to, až začnou strážníci zase zamykat a odemykat hřbitov? Pokud ztratili ty starodávné klíče, co brání nasazení visacích zámků s řetězem a s "fabkovými" klíči, které na počkání ve velkém množství vyrobí v Kvartetu? To s výměnou zámků na sběrném dvoře je jiný fofr! Tam snad hrozí větší škody než na hřbitově od vandalů? Prosím, abyste tlumočil dík strážníkům nejen ode mne, ale i od dalších občanů. Doufám, že i diplom od starosty (vrchního velitele strážníků) za zvláštní přístup strážníků k ochraně hřbitova by neměl chybět.

3. Na plotu sběrného dvora jsou závady. Jedno prknové pole je přivázáno nějakou šňůrou, nebo kabelem. Může to nečekaně na někoho spadnout. Někdy se tam pohybují i děti. Bude svědomitě zkontrolován celý plot, šrouby, sváry, sloupky, závěsy vrat a sloupy vrat? Bude to učiněno tak rychle, jako při výměně zámků na dvoře, nebo snad, když nejde o udělání naschválu občanům, jako se zámkem, tak se nebude spěchat?

4. Na tzv. Hypšově náměstí stále u autobusové zastávky prosakuje voda z asfaltu cesty.  V zimě je tam led! Víte, že ten problém je letitý, že si s tím někdo z měst. úřadu neví rady? Až se tam někdo ošklivě vybourá, tak to bude vyřešeno raz dva.

5. Na řešení problému s chybějícím příkopem a části kanalizace u novostavby naproti hřbitova se nehnulo ani prstem. Ví se aspoň, který pakůň dovolil zrušit příkop a kanalizaci? Ví se, kde skončily ty kanalizační těžké roury? V zimě, když se silnice nesypou, protože jsou právě sněhuprosté a suché a svíti-li slunce, začne tát ledovatý sníh a led v blízkostí cesty a stékat na jinak suchou cestu! V noci to zamrzne a jde tam o život. Silničáři to nevědí, protože silnice jsou všude jinde čisté a suché. V zimě tam bourají divoši i na posypaných a odhrnutých cestách. Pokud je cesta bez sněhu, tak jezdí v noci stejně jako v létě. To znamená - 80 až 90 km/hod.