středa 9. července 2014

Neodvažuji se zjistit reakci dr. Petříčka

Strach mi nedovolí zjistit reakci dr. Petříčka na šuškandu, která se prý lavinovitě šíří celými Kosmonosy : V Kosmonosech se prý chystá nejprogresivnější inscenace Labutího jezera v kulturní historii lidstva. V zámeckém parku se ihned, jakmile naprší dost vody do jezírka, uskuteční premiéra akvabelně baletního představení Labutího jezera. Představení proběhne prý na březích i ve vodách jezírka.

Dvě primabaleriny budou současně i primaakvabelami. V roli Prince vystoupí jeden místní politik, který prý ještě piluje originální "výrazový", expresivní kraul s neotřelými baletními prvky. Jméno politika neuvádím, odhaduji, že 80 až 90 % čtenářů bude tipovat správně. A také nemám dost peněz na advokáty.

Pro Prince bude v brzké době instalována čtyřmetrová skokanská věž a tobogan. Nad představením budou držet patronát ti nejpovolanější - členové redakční rady Kosmonoského zpravodaje. Redakční rada již mnohokrát v minulosti prokázala, že se nebojí jakýchkoliv, pro ní neznámých úkolů a že si vždy najde osobité řešení bez ohledu na otravné a zbytečné zákony. Sympatické na ní je také nepřeceňování kompetentnosti a nepodléhání demokratizačním pokusům různých šťouralů. Redakční rada také (jak je jejím zvykem) nevtíravě, i když důkladně zkontroluje a schválí scénář představení.