neděle 27. července 2014

Z Černé kroniky Kančí Lhoty

V obecním měsíčníku Kančí Lhoty se objevily závažné informace. Státní policie prý oznámila, že není vyloučeno, že v katastru obce se skrývá nebezpečný sexuální deviant. Starosta prý neváhal a do 15 dnů svolal schůzi obecního zastupitelstva. Schůze se zúčastnila obětavě téměř polovina zastupitelů a s příslovečnou důkladností probrali nový problém. Zvažovalo se, zda se devianti skrývají na stromech, co asi dělá deviant po celý den, když právě nezneužívá a v potaz se brala spousta podobně závažných detailů. Nakonec se usnesli, že řešení se nesmí uspěchat a odložili to na další schůzi, ke které měl dodat podklady velitel obecních strážníků.

Situace však bez ohledu na pověstnou svědomitost a rozvážnost zastupitelů nabrala nečekanou dynamiku. Deviant totiž znásilnil starostu, a to opakovaně a také obecního tajemníka. Obětí se stala i koza předsedy redakční rady místního obecního měsíčníku, který tuto tragedii pohotově využil pro svou nastávající volební kampaň. Pokud jde o tajemníka, tomu navíc deviant zcizil i květované trenýrky s krajkou.

A na závěr : Jaké poučení si z toho vezmou zodpovědní zastupitelé obce, ve které se nachází psychiatrická léčebna? Domluví se za zády starosty a tajemníka s vedením psychiatrické léčebny, že v případě útěku sexuálního devianta bude léčebna mystifikovat veřejnost zprávou, že deviant trpí vzácnou úchylkou. Napadá totiž jenom starosty a naposledy, než byl dopaden, zneužil tři.