pondělí 21. července 2014

Paní Eva Kantůrková v pořadu Retro

Včera vystoupila v pořadu Retro na ČT bývalá dizidentka a spisovatelka paní Eva Kantůrková. Mladá redaktorka, která pořadem provázela, volila na toto setkání oblečení jako na nějaký mejdan, velmi krátké sukně. Ten pořad jistě někdo režíruje a měl by mít smysl pro uměřenost. Dosti odkrytá stehna korespondovala se závažností pořadu asi jako výstavka dýní v pořadu o nukleární fyzice. Česká televize v dnešní době, stejně jako kdysi komunisté, vsadila na mládí. Na internetu se objevuje spousta kritiky na způsoby informování o situaci na Ukrajině a v Izraeli a v Gaze. V médiích není třeba lhát, stačí jenom podávat vybranou, vhodnou část informací. Používá se schéma, že každý, kdo patří k evropskému a americkému politickému uskupení, je čestný, rovný, humánní, tedy i současná ukrajinská vláda, zatímco ti, co mají jiné názory, jsou křiváci k pohledání. Tím nechci tvrdit, že nejsou, protože to nevím. Stejně tak si ale nedovolím tvrdit, že USA a NATO jsou výběr neprolhaných, nadzemsky šlechetných andělů, protože jaká je skutečnost, nevím.

K opatrnosti v úsudku velí zkušenosti s kvalitami a seriózností některých našich, údajně demokratických politiků. Nevím už, kdo to kdysi řekl, že někteří demokratičtí politici jsou prasata a ti druzí - nedemokratičtí - ještě větší svině.

Slavný italský herec Gian Maria Volonté řekl v roli mediální hvězdy své filmové ženě : To jsi tak blbá, že věříš tomu, co říkají v televizi?

O Gianu Mariovi Volontém je dost informací na internetu, stojí zato si je přečíst.