neděle 20. září 2015

Interpelace

Své interpelace vznáším na zajíce a srny na louce pod bradleckou ovčí farmou. Efektivnost takového počínání je asi tatáž, jako bych interpeloval jako návštěvník schůze zastupitelstva. Podle pravidel českého jazyka se slovo zastupitelstvo píše dohromady, zlí jazykové! Tedy už nikdy více - zas tupitelstvo.

Takže, co nezaujalo pasoucí se srny a zajíce :

1. Proč se neměří rychlost vozidel na silnicích v Kosmonosech několikrát týdně? Proč se neměří o víkendech, kdy se v ulicích závodí? Co dělají strážníci v době, kdy by se mělo měřit?
2. Proč se neměří v Kosmonosech rychlost motocyklů? Proč se dodnes neměří hlučnost motocyklů? Proč oficiálně neexistuje žádný patřičně tvrdý postih za nehorázný kravál většiny motocyklů? Na co máme v okrese poslance a senátora? Postih musí být tak tvrdý, že konečně odradí frajery na motorkách hrát si v běžném provozu na závodníky. Měření hlučnosti by se mělo provádět policisty i strážníky jednoduchou, levnou metodou přímo u silnic. Tato metoda asi u nás neexistuje. Musela by být vyvinuta, musel by se najít výrobce levných, kvalitních přístrojů. Pokud se v tomto okamžiku usmíváte, máte pravdu. Ano, dá se předpokládat, že z akce "Měření hluku vozidel v terénu - organizace a přístrojová technika" by se stal, jak je to u nás dobrým zvykem, obří tunel na státní prachy s nezbytnou řadou s tím spojených "průseří", abych se vyjádřil jako slušný člověk.