sobota 15. srpna 2020

Rozsvěcování a zhasínání veřejného osvětlení v Kosmonosích

Včera v 19 hod. již svítilo veřejné osvětlení na Hradišťské ulici. Tedy v době, kdy bylo snadné vidět Ještěd vzdálený asi 50 km! Mamma mia! Právě jsem se probudil (v 19 hod.), takže nevím, kdy se vlastně rozsvítilo. Ráno se zase svítí dlouho, i když je vidět kilometry daleko. Naši pracující a také naši již nepracující a také naši momentálně nepracující a také naši nikdy nepracující se ptají: Čím je řízeno zapínání a vypínání veřejného osvětlení? Pokud je to řízeno časově, proč je to nastaveno na moskevský čas?

Nemá v tom prsty špičkový dříve sovětský, nyní ruský tajný agent Fjodor Iljič Jegorov, o kterém se u nás hovořilo již v 70. létech minulého století? Tehdy se o soudruhu Jegorovovi říkalo, že rád pracuje v převleku za koleje.

Nepřejme si, až se o tom dozví ta švédská studentka Greta. Tatínek ji postaví čtyřkolou silniční plachetnici (kvůli vyloučení uhlíkové stopy) a Greta to vezme po tom slavném mostě přes moře ze Švédska do Dánska, pak do Německa a k nám. To bude ostuda - celý svět se o nás dozví! CNN, BBC, ČT24. Takáč, Železný, Kalousek! Já to snad odležím.