středa 5. srpna 2020

Velký úspěch severokosmonoského gurmánského výzkumu

Po létech tvrdé vývojové práce s velkou finanční náročností se pochlubí jednočlenné centrum SGV výsledkem své práce:

Třísložková pomazánka z rajského protlaku, naložených plněných oliv a sýru Boník nebo Palouček.
Do vhodné nádoby vložte kostku sýru, přidejte velkou čajovou lžičku protlaku a jemně (velmi jemně) nakrájené olivy. Třeba sedm nebo osm oliv.

Důkladně rozmíchejte násadou polévkové lžíce (!). Lžíci pak obrátíte (po olíznutí násady) a naběračkovou částí lžíce setřete se stěn nádoby pomazánku a promícháte s nejvyšší možnou zodpovědností.

Protože Vaši rodinní příslušníci odmítnou Vaši novou a údajně "zase převratnou gastronomickou kreaci" konzumovat, budete mít tu dobrotu jen pro sebe - třeba s chlebem, na který namažete pomazánku čajovou lžičkou, kterou jste předtím použili k přidání protlaku.

Každý racionálně uvažující mužský si jistě všiml, že k přípravě pomazánky postačily jen: jedna lžíce, jedna lžička, jedna nádobka a jeden nůž. Nikde nepíšu o použití mixéru za 10 000.- s půlmetrovým displejem.