neděle 4. září 2011

Mozarte a p. Janečku!

Prošel jsem ze zvědavosti Třebízského a Hakenovu ulici, v noci během Bradlec festu. V horní části to byl neuvěřitelný rámus. Divím se, že tam někdo nezačal střílet z oken po šaumenech. A to jistě ještě nerozbalili na plné pecky. Kdo se proti nim postaví, prohraje volby. Viz Czech tek. Někdo tu něco prosazuje na úkor druhých, a pokud se mu nevyhoví, tak to vyúčtuje u voleb. V Kosmonosích musí všechny strany vystoupit jednotně v tomto případě, zapomenout na volební zisky. Také musí existovat zákonné, účinné, snadno použitelné prostředky (advokáty jen těžko napadnutelné), jak zakročit proti takovým neomalenostem.

Ten nezkušený mladíček Svoboda z Odnohova blogu je jen důkazem drzosti a bezohlednosti těchto lidí. On a jemu podobní si hlavu s obtěžováním druhých hlukem nelámou. A tohle může jít k volbám, nezralé, nezkušené, nepřemýšlivé, ale trapně sebevědomé, předstíraně vševědoucí. Také jsme byli mladí a také jsme o světě nic nevěděli, jako tento mladík. To se nedá jen tak těmto lidem sdělit, to se musí prožít. Oni nevědí, proč tak reagujeme, oni nám nerozumí, jako my jsme nerozuměli svým starším.

Tyto problémy se dají snadno řešit, ať už s hlukem motocyklů, či s hudebními akcemi. Bohužel, v naší zemí se "výrobou"  zákonů a předpisů a vyhlášek zabývají také lidé, kterým by to mělo být ZÁKONEM VÝSLOVNĚ ZAKÁZÁNO. Viz měření rychlosti v označených úsecích nebo Drábkův pokus o kartu na výběr důchodů, atd.